TeknologiTophistorie

Apple svulmer: Nyt regnskab, ny rekord

Apple slår alle forventninger med massiv vækst på alle produktkategorier. Igen er det iPhone 12, der trækker læsset.

iPhone 12 har vist sig at være en af de mest populære iPhones nogen sinde. Aldrig i et kvartal har så mange opgraderet deres iPhone til den seneste model, fortalte Tim Cook under fremlæggelsen af det seneste kvartalsregnskab i nat, dansk tid. Samtidig var antallet af switchere – altså folk, der skifter fra Android til iPhone, “virkelig stærkt”. Det hjalp alt sammen til at Apple, endnu en gang, kunne overgå alle analytikernes forventninger og slå kvartalsrekord – For andet kvartal i træk.

Selv om det var iPhone der trak læsset, er der stigning i samtlige produktkategorier i forhold til samme periode sidste år. Mens indtægterne på iPhone steg med absurde 49,7 procent, kunne wearables og tjenester mønstre stigninger på henholdsvis 36,1 og 32,9 procent.

Men også salget af computere og iPads steg med henholdvis 16,3 og 12 procent. I alt omsatte Apple for svimlende 513 milliarder kroner i de tre måneder, der strækker sig fra 1. april til 30. juni. Det er en stigning på 36 procent i forhold til samme periode sidste år. Overskuddet blev på lidt over 137 milliarder kroner, der rygter lige lukt ned i Apples i forvejen svulmende pengetank.

– I dette kvartal har vores team bygget videre på en periode med uovertruffen innovation ved at give vores brugere kraftigere nye produkter i en tid, hvor teknologi til at forbindemenesker aldrig har været vigtigere, sagde Tim Cook, og tilføjede:

– Vi vil fortsætte med at presse fremad i vores arbejde for at inficere alt, hvad vi foretager os, med de værdier, der definerer os. Ved at inspirere en ny generation af udviklere til at lære at kode, flytte tættere på vores 2030-miljømål og engagere os i det presserende arbejde med at opbygge en mere retfærdig fremtid.

Apple rapporterer ikke længere konkrete salgstal for de enkelte produktkategorier, men deler i stedet indtjeningen. I kvartalet så det således ud:

  • iPhone (39,57 mia. dollars) (stigning på 49,7%*) 
  • Mac-computere (8,24 mia. dollars) (stigning på 16,38%*)
  • iPad (7,37 mia. dollars) (stigning på 12%*)
  • Wearables og tilbehør (8,78 mia. dollars) (stigning på 36,12%*)
  • Tjenester (17,49 mia. dollars) (stigning på 32,90%*)

    * I forhold til samme periode sidste år.

Tim Cook kunne også fortælle, at Apple nu har rundet 700 millioner abonnenter på sine digitale tjenester, der blandt andet inkluderer Apple TV+, iCloud og Apple Music. Det er 40 millioner mere end for tre måneder siden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.