AnmeldelseTophistorieWearables

Anmeldelse: Apple Watch SE

Med Apple Watch SE har Apple udgivet et billigere alternativ til de dyre topmodeller. Den anden gode nyhed er: det skuffer ikke.

Måske er du en af dem, der har gået og ønsket sig et Apple Watch. Og måske er du også en af dem, der ikke har købt et, fordi prisen simpelthen har været for høj. Det kan være, at du skal op i en stor model på 44mm og måske endda gerne vil have mulighed for at bruge det med eSIM. Med de to sidste nye topmodeller, Apple Watch Series 6 og 5, lander prisen for sådan en konstellation på godt 4.500 kroner. Heldigvis lancerede amerikanerne også Apple Watch SE, der kan give alt dette for 3.000 kroner. Med andre ord: Apple Watch SE er muligvis det Apple Watch, du har ventet på.

Hvis du stadig er i tvivl, efter at have læst denne anmeldelse, kan du roligt tage fat i vores guide, hvor du kan blive klogere på, hvilket ur der er det rigtige for dig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple design

Designmæssigt er der ikke noget ved Apple Watch SE, der får uret til at skille sig ud fra serien af ure, Apple har lanceret de sidste par år. Til gengæld er skærmen blevet den samme som blev lanceret med Series 5. Den er altså lige så stor og flot. Jeg ved, at mange ikke bryder sig om det firkantede look på Apples ure, men det fungerer altså bedre til at vise indhold end en cirkel. 

Skærmen har så en markant forskel fra de to seneste flagskibs modeller. Den forbliver slukket, indtil man vækker den. Enten ved at løfte armen op eller trykke skærmen. Apple Watch SE er faktisk udstyret med samme S5 chip, som sidder i Series 5, så det kunne rent faktisk godt lade sig gøre for Apple at tilføje den funktion, hvor skærmen er tændt hele tiden. Det er altså en bevist beslutning fra Apples side at have et par fordele i ærmet til de dyre modeller. Det er jeg lidt ærgerlig over.

Urkasserne kommer i tre forskellige farver – guld, sølv og space grey – og alle i aluminium. Det er altså remmene der tilføjer lidt fest og farver, hvis man er interesseret i den slags. 

Ingen smarte tricks 

Udover den slukkede skærm er Apple Watch SE ikke blevet udstyret med de nyeste sundhedsfunktioner. Man får stadig en pulsmåler, GPS og tracking af søvn og træning – men det er efterhånden også basale funktioner i et smartwatch. Der er ikke mulighed for at måle iltmætningen i blodet eller foretage et EKG. Personligt har jeg ikke et decideret behov for, at mit smartwatch skal kunne afmåle meget mere end det, det allerede kan, men det er naturligvis et behov der skal tages stilling til hos den enkelte.

Ydelsen er i orden til prisen

Som nævnt tidligere er Apple Watch SE udstyret med samme chip som på sidste års Series 5. Brugerfladen er altså rigeligt hurtig og alt fungerer upåklageligt. Batterilevetiden ligger meget jævnt på to dage. Det siger måske sig selv, at jo mere man bruger uret, jo kortere bliver levetiden. Når jeg lander på to dage, er det med et håb om, at fremtidige brugere får en positiv overraskelse og forhåbentlig en bedre batterilevetid. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis man benytter sig af en klassisk 5W iPhone oplader, så går opladningen ret langsomt. Det kan virkelig anbefales at bruge en iPad oplader – eller faktisk bare alt andet. Der følger ikke længere nogen strømforsyning med i æsken. Apple har valgt at fjerne selve opladeren, på grund af klimaet selvfølgelig, og man hænger altså på den oplader, som man er i besiddelse af i forvejen. Selve ledningen følger selvfølgelig stadig med.

Er det fremtidssikret?

Det korte svar er ja. Dette ur kommer til at kunne de basale ting, som et Apple Watch skal kunne, og det vil det kunne mange år ud i fremtiden. Potentielt med nye funktioner i fremtidige opdateringer.  Og når vi taler om basale ting, er Apple Watch altså længder foran konkurrenterne, når det gælder klassiske smartwatch funktioner – her tænker jeg særligt på apps og features. Det basale på et Apple Watch, kan slet ikke lade sig gøre på konkurrenternes ure. 

Det lange svar er lidt kringlet. Apple Watch SE er ikke udstyret med den U1 chip, som kommer i Series 6. Lige nu er det ikke en ulempe, men der kan komme produkter og fremtidige funktioner, hvor denne U1 chip er nødvendig. Man er nok nødt til at vurdere, om man er tilfreds med det, Apple Watch SE kan, og så må man ellers lukke øjne og øre efter købet.  

iNPUT mener…

Hvis du længe har gået og overvejet et Apple Watch, så finder man ikke en bedre deal end Apple Watch SE, hvis prisen vel og mærke er et vigtigt punkt. Som sagt kan du få den største 44mm version med eSIM for under 3.000 kroner. Derefter går prisen kun ned. Alt det der gør Apple Watch til det bedste og mest populære smartwatch på markedet, er det Apple Watch SE tilbyder. Resten er tilvalg som for nogen vil være den rigtige vej at gå.  

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple Watch SE

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Fra 2.299 kr.

Apple Watch SE tilbyder alt det bedste ved et Apple Watch til en fornuftig pris.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.