×
Routere

ASUS Lyra Mesh wifi

Et hurtigt og stabilt netværk med indbygget sikkerhed - det er, hvad ASUS Lyra byder på. Desværre er der også et par minusser.

ASUS Lyra er ASUS’ bud på et wifi netværk, der kan levere god dækning over hele huset – også selv om huset er mere end en to-værelses lejlighed. Og missionen lykkedes langt hen ad vejen, for Lyra lever op til langt de fleste af de høje forventninger jeg har til en producent som ASUS, der altid har leveret glimrende på netværksprodukter.

Lidt større design

I forhold til de andre produkter i kategorien, vi har haft fat i – Google wifi og TP-Links Deco M5 – så er ASUS enhederne en del større og måske en smule mere klodsede end de to andre. Men langt de fleste vil alligevel gemme de små enheder af vejen, så reelt betyder det ikke så meget.

Oven på routeren er der integreret LED lys som blinker eller lyser forskellige farver – når man sætter den op blinker den hvidt, når den har problemer lyser den rødt og når alt er godt er der en (relativt) diskret grøn-blå.

Der er to porte på hver enhed, men den der sættes først op og kobles til modemmet “mister” den ene port, så det er kun muligt at sætte en enkelt ekstern enhed på den – eksempelvis en Philips Hue hub. 

Men man kan altså fint tilføje andre enheder i andre rum – problemet er bare, ligesom med de andre mesh systemer, at de fleste nok ville foretrække at have alt deres gear samlet i samme rum. Men det er et relativt lille problem, trods alt.

Et lille irritationsmoment er, at ASUS har valgt, at de bruger proprietære strømforsyninger – både Google og TP-Link har valgt at bruge USB strømforsyninger, hvilket er utroligt mere praktisk, og går en i stykker kan man blot bruge en af de andre, man formentlig har liggende. Vi skal frem til, at alle skal bruge USB-C i stedet for det kaos af strømforsyninger, der ellers forvirrer forbrugerne og skaber unødigt spild.

Simpel opsætning

Ligesom de andre produkter i kategorien opsættes Lyra igennem en ganske simpel proces via en app. I modsætning til flere af konkurrenterne kan man derudover også bruge et webinterface på en computer, hvilket nogen måske vil foretrække.

Appen er dog den simpleste måde at gøre det på; den findes både til iOS og Android, og opsætningen er en ret simpel guide. Selve appen er også let i daglig brug – den er opbygget som et kort over de forskellige lyra enheder og de enheder, der er koblet på netværket. Det er muligt at ændre indstillinger specifikt for hver enkelt computer, telefon eller tablet. Man kan koble den fra netværket og bestemme, hvor meget up/download hastighed den skal have tildelt. Derudover er der indbygget både firewall, antifishing og malware beskyttelse, hvilket absolut er et stort plus.

Dedikeret bånd til intern data

Google Wifi og TP-Link Deco M5 er begge dual bånd routere med 2,4GHz og 5GHz – men ASUS har, ligesom Netgear på deres Orbi system, tilføjet et seperat bånd til kommunikation imellem de tre enheder. På den måde bliver det normale 5GHz bånd ikke overbelastet, og ydelsen er dermed bedre hele vejen rundt – det er i hvert fald teorien. I praksis er der dog ikke så meget vundet. ASUS systemet leverer ca. samme ydelse som TP-Links Deco, hvilket er helt fint – men ikke på niveau med Netgears Orbi – især ikke når der er mere end 10-15 meter imellem enhederne, for der er Orbi ekstremt hurtig.

Alt i alt leverer ASUS Lyra varen på langt de fleste måder. Vi kunne godt tænke os, at prisen var en smule lavere, for 3.300 kr. for tre enheder er simpelthen for meget. Ikke desto mindre må man regne med i prisen, at man får livstids gratis virusbeskyttelse bygget ind i systemet. Og det er slet ikke så skidt endda.

 

 

ASUS Lyra Mesh wifi

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 3.298 kr.

Prisen er for høj på dette sæt fra ASUS, men de indbyggede sikkerhedsfunktioner, en god ydelse og

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.