×
Routere

Netgear Orbi

Netgear Orbi er en af de bedste løsninger til wifi i hjemmet vi har prøvet.

Fremtidens internet er ikke en enkelt router placeret der, hvor dit internet tilfældigvis kommer ind i boligen. Det er mange enheder, placeret rundt om i huset. Det kan være helt små enheder, eller det kan være… Lidt større enheder. Som Netgear Orbi.

To enheder=dobbelt dækning

Flere og flere producenter er begyndt at indse, at en enkelt router simpelthen bare ikke klarer jobbet godt nok hvis hjemmet er over ca. 50m2 – og det er de fleste trods alt nok. Orbi systemet er Netgears svar på det problem; i stedet for en enkelt enhed får du i kassen to enheder, der ligner hinanden på overfladen – men lad dig ikke snyde, for den ene er routeren, den anden forlænger signalet. Reelt set får du altså dobbelt dækning i den ene pakke.

Vil du vide, når vi har flere anmeldelser klar? Giv os et like på Facebook! (Vi har også de fede konkurrencer!)

Let opsætning

Orbi er noget så sjældent som et routersystem, det er relativt let at sætte op – endda på trods af, at der er to enheder i spil. Man sætter hovedenheden op og kobler den på sin internetforbindelse. Man kan eventuelt koble flere enheder til via kabel, hvis man eksempelvis bruger et intelligent lyssystem eller andet, der bruger en hub er det her, det giver mening at sætte dem til. Derefter sætter man satellitten op – den kan teoretisk set sættes hvor som helst, bare ikke alt for langt fra hovedenheden, da det vil forringe signalet. På den anden side skal den selvfølgelig stå så den reelt forlænger signalet; står de to enheder for tæt, giver det ikke rigtigt mening fordi dækningen så reelt ikke bliver udvidet.

Softwaren er let at gå til, og hvis du ikke vil fedte for meget med dine indstillinger går du bare igennem guiden i en browser når du har koblet dig på det midlertidige netværk (informationerne står på routeren) – og så er du klar til at køre. Der er desværre ikke en mobil app til opsætning, hvilket undrer lidt.

Dedikeret forbindelse

De to enheder forbinder automatisk – der er ingen opsætning involveret. Grunden er, at de er forbundet via en dedikeret forbindelse – et helt seperat wifi-netværk. Det er faktisk også forskellen på Orbi og de andre “mesh”-type wifi der findes på markedet. Det praktiske ved det er, at du ikke mister noget af hastigheden. Andre systemer mister hastighed for hver enhed der bliver koblet på, fordi de bruger samme wifi-bånd som det, du selv kobler dine enheder på. Hvis du “kun” kobler en enkelt forlænger på Orbi får du altså fuldstændigt samme ydelse som fra hovedrouteren fra begge enheder. Du får hjælp til placeringen ved, at enhed nr. to har en LED ring øverst, der lyser op i forskellige farver, alt efter signalstyrke; blå betyder godt og stabilt signal, rødligt er skidt signal – flyt forlængeren tættere på baseenheden. Super let at gå til.

Ydelse og dækning i top

Spørgsmålet er så, om det todelte setup giver en bedre ydelse – og svaret er et klart ja. Dækningen er fantastisk. I testsetuppet kører systemet i et hus i tre etager, hvor hovedenheden står i stueetagen og forlængeren er placeret på første sal. Med den “gamle” router (Apple TimeCapsule med AC standarden) var det simpelthen ikke muligt at streame flydende 4K på første sal – eller i kælderen. Med Orbi flyder der 4K i stride strømme over hele huset – uden hakken og prusten. Selv ganske almindelige HD-signaler starter hurtigere op, så der er simpelthen bare bedre hul igennem overalt. Ja, faktisk har det også betydet, at haven nu er dækket af et udmærket signal. Her tyede vi før ofte til 4G over wifi fordi hastigheden simpelthen var bedre. Intet sted får vi under det fulde antal streger eller prikker på netværksindikatoren – hvad enten vi bruger computere eller telefoner.

God dækning koster knapper

Orbi er altså let at sætte op og leverer et fantastisk signal. Designet er relativt diskret (omend enhederne er ret store) og generelt er der meget lidt skidt at sige om Orbi som wifi system. Vi kunne godt have ønsket os de mest avancerede funktioner som indbygget Plex server (det har andre Netgear enheder) og eventuelt USB-C eller i det mindste USB 3 tilslutning i stedet for blot USB 2. Men set i lyset af, at det er de færreste, der reelt bruger de mange avancerede funktioner er det ikke vores største anke imod systemet. Prisen er, som altid med mesh-systemer, lidt pebret – du kan få et sæt med 3 Orbi’er til 3.200 kr. Men vi må simpelthen bare konstatere, at dækningen er så god, at det er pengene værd, og hvis du bor i et hus, hvor du tidligere har måttet nøjes med halvsløj wifi i yderområderne, ja så er Orbi nærmest et must. Det giver jo ikke mening at købe en bærbar pc til 10.000 kr., og så sidde og trækkes med frygteligt ringe wifi-dækning, vel?

 

Netgear Orbi

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

3.258 kr. (3 pak)

Netgear Orbi leverer netværk til selv de største hjem. Stabilt og hurtigt og overalt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.