fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Minister vil gøre det lovpligtigt at bære hjelm på elløbehjul

Så kan du godt begynde at støve cykelhjelmen af. Transportministeren vil gøre det lovpligtigt at bruge hjelm på elektriske løbehjul.

Det kan meget nemt blive fremtiden, at du skal huske at tage en hjelm på, inden du kører nogen steder på et elektrisk løbehjul. Transportminister Benny Engelbrecht har nemlig bedt Færdselsstyrelsen om at sætte et forslag om pligt til at bære hjelm til høring. Ikke bare på elektriske løbehjul, men også på selvbalancerende køretøjer og motoriserede skateboards.

Hjelmpligten vil naturligvis også gælde for udlejningsløbehjul. Årsagen er, ifølge transportministeren, at der er stor risiko for at komme galt afsted på et elløbehjul. Ifølge ministeriet er der syv gange så stor risiko for at blive involveret i en ulykke med løbehjul end med cykel. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Der er efterhånden mange udlejningsløbehjul i trafikbilledet, og desværre ser vi, at de ofte bliver brugt til transport i nattelivet, hvor der også ofte er alkohol involveret. Et hjelmkrav vil i den forbindelse forhåbentlig medvirke til, at der kommer ekstra fokus på sikkerheden, forklarer transportminister Benny Engelbrecht.

Med forslaget forventer transportministeren en debat om problemet. Transportministeren træffer beslutning om ikrafttrædelse og den endelige udformning af reglerne på baggrund af de indkomne høringssvar.

Lige så populære som elløbehjulene er blandt brugerne, lige så upopulære er de ofte hos cyklister og gående. Så sent som i august måned gik en række politikere ud med et forslag til ny vejlov, der skal gøre det muligt for kommunerne at forbyde udlejningsløbehjulene i gadebilledet.

Tre firmaer har i skrivende stund elektriske udlejningsløbehjul i de københavnske gader, nemlig Tier, Lime og Voi.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button