Elbiler

Audi teaser ny elbil baseret på Porsche-samarbejde

Audi har udsendt en stribe billeder af en ny femdørs coupé, der forventes at være baseret på en ny elektrisk platform, der er udviklet sammen med Porsche.

Audi har frigivet en række billeder af sine første fire elbiler – og deriblandt er en ny model, som forventes at blive den første, der er baseret på en helt ny elektrisk platform, som tyskerne har udviklet i samarbejde med Porsche. Bilen er en femdørs coupé og der vil nok gå rum tid inden vi ser den produktionsklare udgave, da den nye platform først er klar til produktion i starten af de nye årti.

I de sidste to år har Audi og Porsche samarbejdet om platformen, der hedder Premium Platform Electric (PPE). Den forventes at blive benyttet i nye modeller fra Volkswagens to premium-brands – og denne sedan skulle altså blive den første. I april, da de to bilproducenter præsenterede planerne for PPE, lød det således fra Rupert Stadler, der er bestyrelsesformand for Audi:

– De bedste hjerner fra begge virksomheder vil sammen sætte den tekniske kurs for fremtiden. Vi er forenet af mange fælles værdier, frem for alt, de bedste løsninger og bedste tilbud til kunderne.

Porsche har allerede bekræftet, at en elektrisk udgave af Porsche Macan vil blive den første model, der udnytter den nye PPE-platform. Bilproducenten forventes at præsentere modellen sidst på året.

Audi lancerede sin e-tron SUV tidligere på året – læs vores anmeldelse her. E-tron var baseret på en ældre platform, der også bruges til de fossildrevne modeller. Modellen efterfølges af en Sportsback-udgave i starten af næste år – og efter det planlægger Audi at lancere en Audi e-tron GT, der er baseret på Porsches Taycan-platform.

Den endnu unavngivne coupé forventes at blive afsløret sidst på året. Her er Audis billedserie:

Her kan se vores videoanmeldelse af Audi e-tron:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.