×
ElbilerTophistorie

BMW i5 er Årets Bil i Danmark 2024

Årets Bil i Danmark er netop blevet afsløret – og for første gang nogensinde er det BMW, der kører afsted med førstepladsen.

Det blev BMW i5, der løb med titlen som Årets Bil i Danmark 2024. Det er første gang, BMW vinder den eftertragtedde titel, der kåres af 21 danske motorjournalister. Bilen vandt samtidig årets Bilglædepris.

BMW i5 imponerede juryen med de sportslige køreegenskaber, designet og de velfungerende assistentsystemer.

– At vinde titlen som Årets Bil samt prisen for køreglæde, endda for første gang for BMW, gør os naturligvis både stolte og meget glade. Vi er ydmyge over for anerkendelsen og glæder os over den positive modtagelse, BMW i5 har modtaget på det danske marked, siger Adm. direktør hos BMW Danmark, Jan Askholm.

i5’eren vandt endda forholdsvis overlegent. Den fik 144 point, mens Volkswagen ID.7 på andenpladsen fik 101 point. Begge i øvrigt biler, der primært henvender sig til business-segmentet.

Tredje- og fjerdepladsen gik til kineserne, i form af Xpeng G9 og Byd Dolphin. Her er pointfordelingen for finalisterne ved årets kåring:

BMW i5: 144
VW ID.7: 101
Xpeng G9: 95
BYD Dolphin: 74
Kia EV9: 65
Hyundai Kona: 61
Toyota Prius: 60

Det er ligeledes netop afsløret, hvilke syv biler der går videre til den europæiske finale om at blive “Årets Bil i Europa”. Også her er i5 blandt de syv finalister. Her tæller juryen 59 medlemmer fra 22 forskellige lande. Den europæiske vinder annonceres mandag den 26. februar 2024

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.