×
Elbiler

BMW løfter (lidt af) sløret for BMW 7 Serien i en elektrisk udgave

Bestyrelsesformanden er klar i spyttet - BMW skal være et bæredygtigt firma. Det betyder blandt andet en BMW 7 Serie elbil.

Det måtte naturligvis ske – efter afsløringen af den kommende BMW i4 måtte der være en stor tysk luksusbil på vej i en elektrisk udgave – og det er så præcis det, Oliver Zipse, der er bestyrelsesformand i BMW Group, netop har afsløret i en pressemeddelelse: BMW 7 Serien kommer i en elektrisk udgave. Han sagde dog ikke noget om, hvornår. Derudover bekræfter han BMW’s fokus på at blive en bæredygtig virksomhed, hvilket naturligt nok betyder lanceringen af en lang række elbiler.

Masser af elbiler på vej fra BMW

Ved udgangen af 2021 vil BMW Group tilbyde fem fuldt elektrificerede biler: BMW i3, MINI Cooper SE, BMW iX3, BMW iNEXT og BMW i4. En anden milepæl er den kommende generation af BMW 7 serien. Flagskibet vil være tilgængelig med fire forskellige drivlinjer: en effektiv diesel- eller benzinmotor med 48-volt teknologi, en plug-in-hybrid og for første gang også som ren elbil. BMW Group vil tilbyde 25 elektrificerede modeller i 2023, hvoraf halvdelen vil være rene elbiler. 

Desuden vil den omfattende elektrificering blive rullet ud gennem volumenmodellerne som BMW X1 og BMW 5-serien, som også i fremtiden vil blive tilgængelige med de fire forskellige drivlinjer – som ren elbil, plug-in-hybrid samt diesel og benzin med 48-volt teknologi.

Udover de mange elbiler har BMW også følgende trin på vejen til bæredygtighed.

Uddrag af den nye strategiske retning:

  • Bestyrelsen og ledelsen vil blive målt i forhold til nye bæredygtighedsmål.
  • CO2-mål for hele livscyklussen frem til 2030.
  • Vidtrækkende produktstrategi: en betydelig reduktion af emissionerne med mere end syv millioner elektrificerede biler.
  • Udslip fra fabrikker og produktion skal sænkes med 80 % per bil.
  • Cirkulær økonomi som vision for ressourcestyringen.
  • Målsætning om at have den mest bæredygtige forsyningskæde i branchen.

Du kan læse hele pressemeddelelsen her. (Linket er til engelsk PDF)

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.