×
Elbiler

BMW vil have dagligstuen med ud i bilen

Den nye konceptbil fra BMW er en radikal vision om fremtidens biler med hyggelig kabine og masser af automatisering.

LAS VEGAS: BMW’s iNext koncept udvikler sig mere og mere, og på CES har de en ny conceptbil med. Og den ligner ikke noget, vi tidligere har set. Den er selvfølgelig elektrisk og bliver selvkørende – men derudover får den også personlige assistenter integreret, og interiøret minder mere om en dagligstue med hyggelige møbler end et læderhelvede med store træpaneler og masser af knapper.

Som et boutique hotel

BMW siger selv, at de har designet konceptbilen ud fra et designkoncept der er inspireret af et boutique hotel. De bruger forskellige stoftyper, og bagsædet er formet mere som en bænk end et “almindeligt” sæde. Holger Hampf, der er chef for BMWs designafdeling, mener ikke det er et problem at bilen er meget utraditionel:

“BMW i-serien har mandat til at gå nye veje – hvor de andre serier har mere ”sort læder” og traditionelt bildesign – iNext er den første bil, der virkelig prøver at få dagligstuen ind i bilen.”

Samarbejder med digitale giganter

BMW har slået pjalterne sammen med Alibaba, Alexa og Microsoft om at få intelligente løsninger med ud i bilen. Derfor fungerer den nye BMW sammen med både kinesiske Alibaba (i den kinesiske model) og Amazons Alexa i mere eller mindre hele verden. BMW arbejder også sammen med Microsoft Azure og Googles Assistent.

Realistisk vision

iNext kommer på markedet i løbet af et par år. Ofte har konceptbilerne dog ligget langt fra virkeligheden – men måske ikke denne gang:

“Meget af det, vi viser på iNext konceptbilen er meget realistisk, og vi kommer formentlig til at se ganske meget af det i den endelige bil der kommer på markedet om to år,” siger Holger Hampf til iNPUT.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.