×
Teknologi

Boeing præsenterer ny rumdragt – klar til 2018

Rumdragter har, traditionelt, været en mildt sagt uhåndterbart og kluntet beklædning, der dog naturligvis har været nødvendig for astronauterne. Det nytter ikke, at en rumdragt er let at bevæge sig i, hvis den til gengæld ikke beskytter astronauten godt nok imod rummets mange farer. Men nu er Boeing klar med deres nye rumdragt, som ser noget mere behagelig ud end tidligere udgaver.

(artiklen fortsætter under videoen)

Mindre kluntet rumdragt

Selv om rumdragten stadig ikke vil få plads på podierne hos modedesignerne, så er den nye dragt dog en klar forbedring fra tidligere tiders enormt kluntede og tunge dragter. Den nye dragt vejer betydeligt mindre og er tyndere. Dermed vil det være lettere at tilpasse temperaturer i dragten, og astronauterne vil have bedre mulighed for at bevæge sig rundt både inde i rumskibet og udenfor.

Dragtens hjelm er udstyret med et bredt visir i plastik, så der vil være bedre udsyn end det tidligere har været tilfældet, og så er dragten naturligvis udstyret med et avanceret kommunikationssystem. Dragtens handsker er også beregnet til at blive brugt på touchskærme, så brugeren kan betjene forskellige instrumenter inde i rumskibet selv om han/hun er i dragten.

Tages i brug i 2018

Den nye rumdragt skal bruges på det nye rumskib som Boeing sender op næste år. Skibet hedder CS-100 – eller populært Starliner – og skulle egentlig være opsendt til den Internationale rumstation i år, men det er altså blevet udskudt til næste år.

Kan du lide denne historie? Vil du have mere? Så giv iNPUT et like på Facebook her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.