×
Støvsugere

Bosch Unlimited Series | 8

Smart batteriløsning betyder, at den ledningsfrie støsvuger fra Bosch bare kan blive ved og ved. Men der er udfordringer med designet.

Det er ikke mange uger siden jeg anmeldte Dyson Cyclone V10 og det sidste stykke tid har jeg ladet Boschs direkte konkurrent, Bosch Unlimited Serie | 8, fjerne snavset fra mine gulve. Og selv om de på papiret begge er ledningsfrie støvsugere, der løser samme opgave, så er der væsentlige forskelle på, hvordan de to modeller gør det – og de har hver deres fordele og ulemper.

Hvor Dyson ligner et postmoderne japansk mareridt med fæle farver, så er Bosch Unlimited, med sine sort/hvide farver garneret med aluminium, strømlinet og nedtonet som en tysk sportsvogn. Det gør sig også gældende i støjniveauet. Hvor Dyson tilsyneladende sætter en ære i at få Cyclon V10 til at lyde så effektiv som muligt (ja, den larmer ad hekkenfeldt til), så er Bosch Unlimited nærmest mistænkelig stille. Så stille, at jeg tvivlede på dens sugeevner. Men min tvivl blev gjort til skamme. Mere om det senere. Først skal vi omkring Bosch Unlimiteds allerstørste force – batteriløsningen.

Temmelig smart batteriløsning

En af de største bekymringer man kunne have om ledningsfri støvsugere er, om de nu også har strøm nok til at komme hele huset igennem. Det er en fair bekymring, som Bosch har sit helt eget bud på. Batteriet kan nemlig skiftes ud og modellen her leveres med to batterier, samt en lynhurtig ekstern oplader. Det betyder, at du kan oplade et batteri, mens du tømmer det andet og på den måde principelt kan blive ved og ved. Når jeg siger principelt, så er det fordi der naturligvis godt kan være overlap, hvor opladningen tager længere tid. 

Det kan dog løses, hvis du har en boremaskine eller et andet nyere batteridrevet værktøj fra Bosch. Det udskiftelige batteri på Unlimited er nemlig præcis det samme 18V Power for ALL-batteri som bruges i den grønne værktøjsserie fra Bosch. Og det betyder også, at du kan købe Bosch Unlimited uden batteri – altså en billigere løsning – og blot bruge det eller de, du har i forvejen. Det er ikke den dybe tallerken, der er blevet genopfundet, men det er dæleme godt tænkt!

Bosch Unlimited
Bosch Unlimited leveres med to genopladelige batterier, så det ene kan oplades mens du bruger det andet. Opladeren er lynhurtig … og støjende.

Til sammenligning er batteriet på Dysons Cyclone V10 fastmonteret og klarer sig ikke helt så godt, som brochuren lover. Bosch Unlimited er altså et langt mere oplagt valg, hvis du har et større hjem, hvor Dyson har det mere trygt i lejligheder og små hjem.

Den medfølgende oplader til batterierne kræver lige et par bemærkninger. For lige så lydløs som støvsugeren er i brug, lige så støjende er opladeren. Da den oplader batteriet pænt hurtigt, udvikles der varme – og for at omgå det problem har Bosch udrustet opladeren med en blæser. Og den blæser. Voldsomt. 

Besværlig at tømme

For at runde designet af, så har Bosch Unlimited en sjov lille fordel frem for Dyson V10, nemlig at knappen bliver inde, når den trykkes ned. På Dyson-modellen stopperen motoren så snart du slipper knappen. For de fleste vil det ikke være noget problem, men skal du støvsuge i længere tid af gangen er Bosch simpelthen mindre hård ved pegefingeren.

Bosch Unlimited
For at tømme Bosch Unlimited, skal støvsugeren nærmest skilles helt ad.

Til gengæld er Dyson-modellen nemmere at tømme. For at få tømt beholderen på Bosch Unlimited skal den nærmest skilles helt ad; først skal stangen fjernes, beholderen afmonteres og låget fjernes manuelt. Det er en omstændig og langt fra så elegant løsning som på Dyson V10, hvor beholderen kan tømmes ved at fjerne stangen og “skyde” affaldet ned i skraldespanden.

Et andet sted, hvor Bosch Unlimited kommer til kort, er ved støvsugning under radiatorer. Jeg bor i en ældre lejlighed med store metalradiatorer, som det medfølgende motoriserede støvsugerhoved har problemer med at komme helt ind under. Hovedet er simpelthen for højt. Samtidig lader der til at være for stor kant langs bunden af hovedet, for jeg oplevede også problemer med at fjerne nullermænd i kanter og hjørner.

Der medfølger en stribe tilbehør til denne største af Unlimited-modellerne, deriblandt en vægholder, som kan oplade støvsugeren mellem støvsugningerne.

Det skal siges at Bosch leverer en stribe af tilbehør med, så en udskiftning af det motoriserede hoved kan løse problemet ret nemt, men det ændrer ikke på, at det ville være nemmere, at hele gulvet ville kunne klares uden at skulle skifte rundt. Det var ikke noget problem med Dyson-modellen.

Mistænkelig stille …

Som tidligere nævnt er Bosch Unlimited nærmest mistænkelig stille, men det betyder ikke, at den er ineffektiv. I testperioden klarede den både trægulve og tæpper uden efterladenskaber – og skulle der være enkelte problemområder, kan et hurtigt tryk på turbo-knappen med garanti løse det. Ser man bort fra de nævnte udfordringer med radiatorer og hjørner, kan Bosch Unlimited snildt erstatte den bedagede lednings-støvsuger i skabet.

Som Dyson-modellen kan Bosch Unlimited, ved at bruge de medfølgende værktøjer, også tages med i bilen og bruges “ude i verden”, hvilket giver en frihed, man har svært ved at undvære, hvis man først har prøvet det.

Bosch Unlimited er en skøn støvsuger – og med sin batteriløsning giver den simpelthen baghjul til alle konkurenterne. Ærgerligt at den er bøvlet at tømme.


Bosch Unlimited Series | 8

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

5.199 kr.

Batteriløsningen er simpelthen genial, men Bosch Unlimited er besværlig at tømme og har det svært med hjørner og radiatorer.

Dagspris på Pricerunner
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.