fbpx

 

 

 

 

AnmeldelseApps og tjenester

Buycott – sig din mening med tegnebogen

Hvis du ikke er fan af eksempelvis Monsanto eller Koch-brødrene i USA og gerne vil undgå deres produkter kan det faktisk være ret svært at vide, hvordan man præcis gør det. 10 store multinationale selskaber står faktisk bag 80-90% af de produkter vi køber, men det er stort set umuligt at finde ud af, om det produkt man står med i hånden når man står i Brugsen eller Netto er lavet af et firma, hvis politik man er lodret uenig i. Heldigvis er der håb for den politiske forbruger – han eller hun kan nemlig bruge appen buycutt, der giver mulighed for at gå udenom de værste syndere.

Vælg dine kampe

Det første der møder en når man er logget ind i appen (via Facebook) er muligheden for at vælge, hvilke “sager” man vil støtte. Det kan være alt fra kampen mod Koch brødrenes konglamorat eller eventuelt en boykot af Trump.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Designet på appen fungerer glimrende og interfacet er pænt og moderne – det er let at komme igang, og når man først har valgt sager kommer man til det “sjove” uden flere dikkedarer.

Scan indkøbskurven

I supermarkedet hiver du et produkt ned fra hylden. Vi har både prøvet med lokale varer og store internationale brands som eksempelvis Heinz tomatketchup og Coca Cola. Appen viser dig efter en hurtig scanning af stregkoden hvilke af dine “sager”, produktet er i konflikt med; eksempelvis er Heinz ketchup blandt andet lavet af GMO tomater produceret af Monsanto. Man præsenteres også for et alternativt produkt eller to, men desværre er appen meget amerikansk, og alternativerne er derfor stort set aldrig at finde på de danske hylder. Ikke desto mindre er det da rart at vide, at Heinz er i seng med Monsanto – hvad enten man så støtter gensplejsede produkter eller ej.

Lad dem vide at du ikke købte

Når man tilkendegiver, at man ikke vil købe et produkt på grund af dette eller hint får man efterfølgende muligheden for at lade virksomheden det vide via deres Facebook side, hvor appen automatisk slår et opslag op fra dig om, at du har fravalgt X produkt fordi “indsæt grund her”. Det er ekstremt let at gå til, og efterhånden som appens udbredelse vokser vil flere virksomheder formentlig få øjnene op for, at det kan betale sig at opføre sig ordenligt. Hvem gider at have tusindvis af opslag på sin Facebookside om, at man støtter børnearbejde i u-lande?

Mangler det lokale

Hvis man prøver at scanne danske/nordiske produkter – eksempelvis Coops änglamark produkter eller noget tilsvarende – kan man efterfølgende registrere produktet hvis det ikke findes i databasen. Men det får man ikke meget ud af, for godt nok findes Coop som brand, men fordi appen er international er der mest vægt på alle de store brands. Det er ikke en problematik det er let at komme udenom, og det er måske heller ikke det store problem. Ofte vil det være de store brands der er de største syndere, og det kan være rart nok at vide, om deres synder er slemme nok til, at man helt vil gå udenom dem. Og den viden får man i Buycott.

Buycott

Gratis
8

Design

8.0/10

Funktioner

6.0/10

Ydelse

8.0/10

Pris

10.0/10

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button