×
Elbiler

COVID-19 øger lysten til at købe elbiler

Mens analytikere frygter at COVID-19-pandemien vil gå ud over salget af elbiler, antyder en ny undersøgelse det præcis modsatte ...

Elbiler er (stadig) dyrere at anskaffe end fossilbiler og analytikere frygter derfor, at udbredelsen af de elektriske biler bremses af den COVID-19-pandemi, der ikke bare går hårdt ud over sundheden, men også økonomien. Men en ny engelsk undersøgelse antyder, at det modsatte faktisk sker. Virussen har fået flere til at overveje en elbil i fremtiden.

Den hold-jer-hjemme- og karantænepolitik, der håndhæves både herhjemme og i mange andre lande, har fået folk til at rejse og køre langt mindre og det har haft en positiv effekt på luftkvaliteten i byerne – hvilket demonstrerer effekten ved at skifte til grøn transport. For nogle ser det ud til at have givet det bevis, de havde brug for, for at overveje at skifte til et elektrisk køretøj.

Det antyder en undersøgelse, foretaget af den britiske firmabilservice Venson Automotive. Spørgsmålet, de stillede, var: ‘Har virkningen af den nuværende COVID-19-lukning fået dig til at skifte mening om at købe et elektrisk køretøj?’

Næsten halvdelen (45 procent) af de adspurgte svarede, at de vil overveje en elektrisk bil efter at have set de konsekvenser som coronavirus-lockdowns har haft på luftkvaliteten. Omkring hver fjerde af de adspurgte sagde endda, at de foventede at skifte til et elektrisk køretøj inden for de næste fem år.

Det interessante er, at Venson gennemførte en lignende undersøgelse i juli sidste år. Dengang svarede 41 procent at de overvejede en elbil, men imidlertid sagde hele 31 procent, at de sandsynligvis ikke ville skifte til elbil inden for de næste 10 til 15 år.

Med andre ord: Mens der ikke er den store vækst i personer, der overvejer at købe en elbil, så overvejer de der er, nu at foretage skiftet langt tidligere.

Analytikere forudser et fald

Det er naturligvis værd at bemærke, at elbilerne gennem det sidste år har fået markant mere omtale – og der er kommet flere og bedre modeller, der kan være kraftigt medvirkende til holdningsændringen.  

Analytikere har forudset, at elbilsalget vil lide. Ifølge en rapport, der er lavet af analysevirksomheden Wood Mackenzie vil salget falde med op til 43 procent i år. Bloomberg skriver dertil, at elbilsalget i Kina vil falde for tredje år i træk, primært på grund af coronavirussen.

Herhjemme viser de seneste salgstal, at der fortsat sælges flere elbiler – selv om bilsalget generelt går den modsatte vej. Det er dog tal fra marts måned og er for en stor del baseret på forudbestillinger, så hvordan det reelt ser ud, ved vi først senere på året.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.