×
ElbilerTophistorie

Cupras billige elbil er døbt Raval

Cupra Raval er den spanske pendant til Volkswagen ID.2. En elbil i Polo-størrelse med en prislap på under 200.000 kroner.

Spanske Cupra har nu navngivet den lille elbil, der sidste år blev vist frem som prototype med navnet UrbanRebel. Cupra Raval er opkaldt efter en bydel i Barcelona, hvilket passer godt til tanken om, at bilens målgruppe er yngre byboere.

– Cupra Raval er ikke bare endnu en bil. Det er en invitation til en ny generation, som forventer noget bedre. En urban, rebelsk og 100 procent elbil, med sin egen karakter og knyttet til ‘Gen Z’. Noget, der er mere følelsesladet, siger Cupra CEO Wayne Griffiths.

Raval kommer i 2025, samtidig som Volkswagen ID.2, der er dens tyske tvilling. Begge biler forventede at få en startpris på 25.000 euro – altså under 200.000 kroner. De er bygget på samme platform, nemlig VW’s MEB Small, men der holder lighederne også op.

Hvor ID.2 er klassisk Volkswagen, så er Cupra Raval – som det ses på billederne – langt mere potent i sit udtryk.

Den 4,03 m lange Raval bygges i et letvægtsdesign, bestående af biobaserede materialer og genbrugt plastik. Den bliver forhjulstrukken og får en 166kW stor elektrisk motor (226 hk), der kan accelerere bilen fra 0-100km/t på 6,9 sekunder. Rækkevidden bliver på flotte 440 kilometer, loves det.

Læs mere: Cupra Tavascan er en ID.4 med superkræfter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.