fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Dansk pris på første elbil fra Lexus

Tre måneder efter at Lexus er vendt tilbage til Danmark, er luksus-japanerne endelig klar med danske priser. Der er enkelt elbil i garagen.

Toyotas luksusmærke, Lexus, er nys vendt tilbage til Danmark. I juni åbnede en ny Lexus Brand Store i Søborg ved København, hvor det for for første gang blev muligt at se en bred pallette af de nyeste Lexus-modeller på dansk jord. Deriblandt elbilen Lexus UX 300e. Men en ting manglede: Priserne. De er klar nu.

I alt introduceres der otte modeller på det danske marked, men kun en enkelt ‘ren’ elbil, nemlig den kompakte SUV Lexus UX 300e, der er indstigningsmodel i Lexus-garagen. De øvrige modeller er enten hybrider eller plugin-hybrider (UX’eren fås også som hybrid).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen for UX 300e starter ved 372.500 kroner for den billigste variant, Lexus UX 300e Premium. Den fås i yderligere to varianter (Luxury og Comfort), men det er udelukkede ekstraudstyret der varierer. Grundkonfigurationen er den samme.

UX 300e har et batteri på 54,3 kWh (50 netto) og en WLTP-rækkevidde på 305 kilometer. Som en af de få nyere elbiler er den udrustet med det efterhånden sjældne CHAdeMO-stik, som de har været svært glade for i Østen. Den kan maksimalt hurtiglade med op til 35 kW DC, så det er ikke en bil, man ønsker at tage på ferien sydpå. En opladning fra 10-80 procent tager i bedste fald 69 minutter.

Den elektriske motor – bilen er forhjulstrukken – yder det, der svarer til 204 heste og kan accelerere fra 0-100 km/t på 7,5 sekunder. Den har en topfart på 160 km/t. Blandt standardustyret er:

  • Intelligent parkeringssensor, for og bag.
  • Multifunktionsrat m. betjening af, lyd, skærm, telefon, stemme, DRCC LTA.
  • Trådløs mobiloplader.
  • Lædersæder for og bag.
  • Ventilerede forsæder.
  • Smart entry and start system.
Lexus UX 300e
Et kig indenfor i kabinen …

Det er muligt at se, opleve og prøvekøre flere af Lexus-modellerne fra Lexus København Brand Store på Dynamovej 10 i Søborg, ligesom man kan læse mere om alle modellerne, se priserne, der også gælder ind i 2022 samt at se åbningstider på lexus.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button