ElbilerTophistorie

Så kom der dansk pris på Hyundai Ioniq 5

Så kom der dansk pris på Hyundai Ioniq 5; modellen med stort batteri og 800-volt opladning får en prislap på 340.000 kroner.

Priserne på de to nye koreanske E-GMP-baserede biler Hyundai Ioniq 5 og Kia EV6 er længe ventede – og nu har Hyundai løftet sløret for danske pris på Hyundai Ioniq 5. Med 800-volt opladning, anhængertræk og andre lækkerier har det været frygtet, at prisen ville blive relativt høj. Men den frygt er ubegrundet.

Hyundai fortæller, at bilen kommer til at koste 339.995 kroner – og det er endda modellen med det største batteri på 72,6 kWt. Man kommer til at kunne vælge mellem de to batteripakker (50 kWt og 72,6 kWt) og tre udstyrsvarianter. De øvrige varianter er ikke blevet prissat – Det bliver de først i slutningen af april, fortæller Hyundai.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modellen, der er kommet pris på, er den såkaldte Ioniq 5 Essential, der er den mindste udstyrsvariant med det største batteri. Med batteristørrelsen på 72,6 kW baghjulstræk og 218 hk, har Ioniq 5 en rækkevidde på 481 kilometer (WLTP) og kan accelerere fra 0-100 km/t på 7,4 sekunder samt en topfart på 185 km/t. 

Den har også anhængertræk til 1.600 kilo, indbygget varmepumpe og så altså den interessante 800-volt opladning, der kan lynlade fra 10 til 80 procent på bare 18 minutter. Eller tilføre op til 100 kilometers rækkevidde på bare 5 minutter. Hvis man altså er så heldig at kunne komme i nærheden af en 350 kW-oplader, forstås.

Vi har tidligere skrevet om, at en video fra en tysk Youtuber viser, at Hyundai Ioniq 5 klarer sig endog rigtig godt ved opladeren på flere parametre.

Ud over de nævnte lækkerier, kan Essential byde på følgende udstyr:

  • Touchskærm på 12,3 tommer.
  • P-sensorer i for og bag.
  • Læderrat med varme.
  • LED-kørelys med såkaldt pixel-design.
  • Regnsensor.
  • Adaptiv fartpilot med Stop & Go.
  • Aktiv blindvinkel-sensor.
  • Nøglefri betjening.
  • Vognbaneassistent med følgefunktion.

… og listen er faktisk temmelig meget længere. Du kan se den komplette liste hos Hyundai.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen er bestemt acceptabel, og den giver samtidig et vink om, hvad vi forvente at søsterbilen Kia EV6 kommer til at koste. De to biler er bygget på samme platform og minder meget om hinanden i bestykning.

Back to top button