Teknologi

Dansker skal udvikle kunstig intelligens for Huawei

Huawei har indgået sit første europæiske AI-partnerskab med den danske iværksætter Jacob Knobel og firmaet Datapult.

Den danske AI-iværksætter Jacob Knobel, ejer af Datapult, har netop indgået et partnerskab med Huawei, der skal accelerere udviklingen af AI-løsninger i både Danmark og resten af Europa. Det er Huaweis første europæiske AI-partnerskab, og arbejdsfordelingen er simpel: Huawei leverer hardware til kunstig intelligens, Datapult udvikler den software, som europæiske virksomheder efterspørger.

– Jeg tror, vi kan skabe nogle ret unikke løsninger sammen. Jeg er enormt fascineret af både Huaweis innovative teknologi, og at de formår at levere den højest tænkelige standard så kosteffektivt, som de gør, siger Jacob Knobel, stifter af Datapult. 

Det første projekt, som Datapult og Huawei vil kaste sig over, er udviklingen af et europæisk register over ejendomme, bygninger og boliger. Ifølge Huawei og Datapult har andre europæiske lande længe efterspurgt et system, der har samme effektivitetsgrad som det danske BBR-register.

Med sin indsigt i kunstig intelligens er Datapult den perfekte partner for Huawei, som er førende på AI-hardware, men som stadig har meget at lære i udviklingen af AI-software, fortæller kineserrne i en pressemeddelelse.

– Jacob Knobel og hans team er specialister i softwareudvikling. Datapult kan både spotte et AI-forretningspotentiale og udvikle de skræddersyede løsninger, som netop passer til danske og andre europæiske virksomheder. Jeg ser meget frem til udviklingen af vores partnerskab og den forskel, det kommer til at gøre for europæiske virksomheder og organisationer, siger Kenneth Fredriksen, Vice President for Central- og Østeuropa og Norden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.