×
Elbiler

Danskerne er blandt Europas mest elbils-skeptiske

En ny undersøgelse viser, at Danmark er et af de lande i Europa, hvor færrest bilister forventer at købe en elbil inden for de næste fem år.

Kun hver femte danske billist – 22 procent – forventer, at deres næste bil bliver en elbil, mens næsten dobbelt så mange regner med at vælge elbilen helt fra. Det placerer Danmark på en tredjeplads over de mest elbils-skeptiske lande i Europa, kun overgået af Belgien og Luxemburg. Det viser en undersøgelse fra leasingselskabet Leasingplan, der hvert år tager pulsen på elbils-markedet i Europa.

Undersøgelsen viser, at bare 22 procent af de danske bilister forventer at købe en elbil, når de skal udskifte deres nuværende bil. 38 procent svarer til gengæld, at de ikke regner med at vælge en elbil. Næstefter Belgien (10 procent) og Luxembourg (11 procent) – på en delt tredjeplads sammen med Holland – er Danmark det land i Europa, hvor færrest bilister forventer at købe en elbil inden for de næste fem år. 

Ifølge undersøgelsen er der to væsentlige årsager til at vi danskere ikke omfavner elbilen på samme måde som andre europæiske lande: Prisen og lademulighederne. 66 procent af de danske respondenter svarer, at købsprisen er en medvirkende årsag til fravalget, mens 51 procent begrunder fravalget med utilstrækkelige lademuligheder og -infrastruktur.

– Købsprisen er den helt store barriere i forhold til at vælge elbil. Prisen skal sænkes, hvis elbiler skal være allemandseje, og det kræver politisk vilje, hvis det skal ske hurtigt. Hvad angår lademuligheder, så kan man faktisk allerede oplade sin elbil mange steder rundt om i landet, så nu handler det om at etablere flere ladestandere hvert sted. Desuden skal det være endnu lettere at oplade sin elbil både hjemme og på jobbet, siger adm. direktør Michael Olsen fra Leasingplan.

Det er dog ikke sort, det hele: Undersøgelsen viser også, at 46 procent af de danske respondenter er blevet mere positive over for elbiler inden for de sidste tre år. I samme periode er bare 3 procent blevet mere negativt stemt over for elbiler.

Nu skal undersøgelsen dog også tages med et gran salt. Godt nok er den baseret på mere end 4.000 respondenter fra 16 forskellige europæiske lande; men heraf er blot de 239 fra Danmark. Vil du læse hele undersøgelsen, kan den findes her.

Forleden kunne vi fortælle, at en undersøgelse fra Canada viser, at hele 96 procent af de bilister, der allerede har købt elbil, vil købe elbil igen næste gang de skal have ny bil. Det kunne altså tyde på, at vi danskere skal overbevises ved at have mulighed for at prøve elbiler af.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.