×
ElbilerTophistorie

Seks ud af ti bilejere er klar til elbil eller plugin-hybrid

62 procent af danske bilejerne vil ifølge en ny undersøgelse køre på elektricitet, næste gang bilen skal udskiftes.

Seks ud af ti danskere er klar til at skifte fossilbilen ud med en elbil eller plugin-hybrid, når der skal købes ny bil. Mange er dog tilbageholdende i forhold til at skifte til el, men elbilejerne fortryder ikke det grønne valg. Det viser en undersøgelse, som Nemanalyse har foretaget for Nielsen Car Group.

Det er de nye bilafgifter, der baner vejen. Ifølge undersøgelsen ville tre ud af fire bilejere fravælge de eldrevne modeller, hvis regeringen havde indført den tidligere planlagte stigning i registreringsafgiften på netop el- og plugin-hybrider.

– Det er jo glædeligt, at de bilejere, der gerne vil skifte til en eldreven model, men som har været afventende de seneste måneder, nu kan lave skiftet med ro i maven. Hvis afgifterne var steget, tror jeg simpelthen ikke vi ville få solgt nogen el- eller plugin-hybrider i år, siger Bjarne Nielsen, der er direktør i Nielsen Car Group.

Undersøgelsen viser også, at det bare er fire procent af de adspurgte, der i forvejen ejer en elbil, der vil skifte tilbage til en fossilbil.

Lige nu er danskerne dog mest interesseret i plug-in hybrid-biler. 36 procent af bilejerne forventer, at den næste bil skal være en plugin-hybrid, som dermed er det foretrukne valg foran elbiler med en andel på 26 procent.

– I det kommende år forventer vi at sælge markant flere plugin-hybrider og elbiler. Og at der stort set ikke er nogen, der fortryder købet af en elbil, styrker jo kun forventningen. Samtidig vidner det om, at man ikke længere skal være rækkeviddeforskrækket, hvis man overvejer at køre på el, siger Poul Jørgensen, der er afdelingschef hos Bjarne Nielsen i Herning.

Resultater fra undersøgelsen

  • 76 procent mener, at hybridbiler er en overgangsløsning, indtil elbilers rækkevidde per opladning øges.
  • 66 procent forventer at teknologien udvikles i de kommende år, hvilket afholder dem fra at anskaffe en el-/hybridbil nu og her.
  • Det ville afholde 78 procent fra at købe en el-/hybridbil, hvis regeringen havde indført den tidligere varslede afgiftsstigning.
  • 69 procent forventer at rækkevidden på en opladning i de kommende år øges, hvilket afholder dem fra at anskaffe en el-/hybridbil nu og her.
  • 29 procent forventer, at den næste bil skal være en benzin- eller dieselbil.
  • 35 procent af dem, der forventer at den næste bil skal være en elbil, har aldrig prøvet at køre i en elbil.

Alle resultaterne fra undersøgelsen kan ses via dette link (åbner i ny fane).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.