×
TeknologiTophistorie

Digitalt kørekort kommer indenfor to uger

Digitaliseringsstyrelsen lover, at det digitale kørekort er lige på trapperne og burde være tilgængelig inden november bliver til december.

Danske bilister får en tidlig julegave i år, nemlig det digitale kørekort, der har været under udvikling i flere år. Digitaliseringsstyrelsen siger til Computerworld, at kortet vil blive lanceret inden månedens udgang.

Det digitale kørekort har været under udvikling siden 2018 og laves af firmaet Visma Consulting. Da samarbejdet blev meddelt sidste år, blev det samtidig fortalt, at kørekortet ville få sin egen app. Om kortet også kan integreres i Wallet til iOS og Android – vides ikke.

Kørekort-appen bliver et frivilligt supplement til det fysiske kørekort. Det er fortsat lovpligtigt at have et fysisk kørekort, men borgerne vælger selv, om de vil medbringe deres fysiske eller digitale kørekort på køreturen. Kørekort-appen vil udelukkende kunne anvendes som legitimation i Danmark.

For at få digitalt kørekort skal borgeren være i besiddelse af tre ting: et gyldigt dansk kørekort, et gyldigt NemID og et gyldigt pas. Der er et stort fokus på sikkerheden i udviklingen af kørekort-appen. Dobbelttjek af borgerens identitet er et af de sikkerhedstiltag, som skal sikre et højt sikkerhedsniveau, så det bliver trygt at bruge appen.

Overhalet af Norge

I Norge fik de digitalt kørekort allerede i oktober sidste år. Også her er der tale om en speciel app. Ulempen ved det digitale norske kørekort er, ligesom herhjemme, at det udelukkende er gyldigt i Norge – hvis man kører ud af landet, skal de have fysisk kørekort med sig.

Vi forsøger at få yderligere informationer om app’en fra Digitaliseringsstyrelsen. Hold øje med denne side for opdateringer …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.