×
ElbilerTophistorie

Det er slut med gratis ladekabel til din nye Tesla

Fra den 17. april har Tesla meddelt at der ikke længere medfølger et ladekabel når du køber en ny Tesla. For få brugte det, siger Musk.

Der kan være en del udgifter forbundet med at skifte til at køre elbil. I hvert fald hvis det er den første. Den åbenlyse er selvfølgelig etablering af en ladestander derhjemme, hvis du har den mulighed. Men dernæst er der naturligvis behov for de nødvendige kabler, så du kan lade på farten. Hidtil har Tesla leveret et kabel med til alle nye biler – det er med øjeblikkelig virkning en saga blot.

Elon Musk har kommenteret sagen på Twitter (naturligvis). Her forklarer han at årsagen skyldes at ganske få brugte kablet.

Tesla sælger to kabler på deres webshop, som begge i skrivende stund er udsolgte. Et såkaldt Gen 2-ladekabel og et mobilt ladekabel. Om den udsolgte status skyldes stor efterspørgsel efter udmeldingen er uvist, men på Twitter er utilfredsheden stor, selv efter Musk har været i tænkeboks og lover at sænke prisen på kablerne.

Kablet er naturligvis ikke er nødvendigt, hvis bilen lades på en Tesla hjemmelader (eller lignende) eller på en offentlig tilgængelig ladestation – som for eksempel Teslas egen Supercharger-netværk. Kablet benyttes alene, hvis det er nødvendigt at lade, hvor der kun er en regulær stikkontakt tilgængeligt. En campingplads eller oldemors sommerhus. Men eftersom rækkeviddeangst er en hindring for mange, så er den sikkerhed nok rar at have i bagagerummet.

En del af kritikerne sammenligner Teslas beslutning med Apples, da de fjernede opladerne fra de nye iPhones. Om den sammenligning er helt 1:1 vil vi lade være op til den enkelte.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.