×
TeknologiTophistorie

Musk byder 43 mia. dollars for Twitter

Elon Musk har budt på Twitter Inc. og siger, at virksomheden har et ekstraordinært potentiale, og at han er personen, der skal låse det op.

Tesla, SpaceX, og nu … Twitter? Elon Musk har i dag, torsdag, tilbudt 43 milliarder dollars i kontanter for at købe Twitter Inc. I sit tilbud til Twitter skriver han, at virksomheden har et ekstraordinært potentiale, og at han er personen, der kan låse det op. Det skriver Bloomberg.

Musk tilbyder 54,20 dollar per aktie i kontanter, hvilket repræsenterer en en værdi på omkring 43 milliarder dollars. Det er 54 procent mere end selskabets værdi, da Musk begyndte at investere den 28. januar. Twitters aktier steg med 18 procent i førmarkedshandel efter tilbudet blev kendt.

Milliardæren, som også kontrollerer Tesla, afslørede den 4. april, at han har en ejerandel på omkring 9 procent af Twitter. Siden afslog han en bestyrelsesplads i virksomhedens. Men nu går han altså all-in på at lave en såkaldt hostile takeover med det mål, at eje Twitter.

Eller også er det rent skuespil? Tilbudet på præcis 54,20 dollars per aktie er nemlig ikke tilfældigt. I august 2018 truede Elon Musk på Twitter med at trække Tesla fra børsen ved at opkøbe samtlige aktier for … 420 dollars per aktie.

Analytiker mener, ifølge Bloomberg, at tilbudet på 54,20 dollars per aktie er for lavt til, at Twitter vil acceptere det.

Herunder Elon Musks mail til Twitter:

“I invested in Twitter as I believe in its potential to be the platform for free speech around the globe, and I believe free speech is a societal imperative for a functioning democracy.  

However, since making my investment I now realize the company will neither thrive nor serve this societal imperative in its current form. Twitter needs to be transformed as a private company.

As a result, I am offering to buy 100% of Twitter for $54.20 per share in cash, a 54% premium over the day before I began investing in Twitter and a 38% premium over the day before my investment was publicly announced. My offer is my best and final offer and if it is not accepted, I would need to reconsider my position as a shareholder.

Twitter has extraordinary potential.  I will unlock it.”

Hele dokumentet kan læses her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.