×
GadgetsTophistorie

Apple kritiseres for at droppe oplader i kassen til iPhone 12

Under gårsdagens lancering af iPhone 12 var Apple ikke særligt højrøstede omkring at de nu ikke længere lægger en oplader i kassen – eller for den sags skyld hovedtelefoner. Dermed bryder de den lange tradition for at have tilbehør med i kassen. Den tilgang møder nu kritik mange steder – især kritiseres det, at prisen på telefonerne ikke falder for at reflektere besparelserne.

Ekspert: Det er en god ide

Hos Meremobil.dk er redaktør John G. godt tilfreds med Apples valg:

“Jeg synes, det er en rigtigt god ide. Ofte kommer laderen til at ligge i æsken. Jeg er i øvrigt glad for, at man retter blikket imod trådløs opladning – det er helt klart fremtiden. Og jeg synes den nye MagSafe teknologi er vejen at gå, for fremtiden er under alle omstændigheder trådløs,” siger John G.

Apples argument om, at det er for miljøets skyld at de dropper tilbehøret i kassen, mener han også er rimeligt, omend måske ikke det væsentligste:

“Jeg ved ikke, hvor meget miljø, man vinder på det i praksis, men man reducerer jo i hvert fald omkostningerne til en telefon – så der ikke ligger ubrugt tilbehør i en kasse.”

Sponseret link til Telia: Få nyheder og forudbestil den nye iPhone 12 her!

Dropper halvdårligt tilbehør

Besparelsen for Apple ved at droppe de to stykker tilbehør til iPhone 12 serien er formentlig reelt så lille, at det ikke vil give mening at give besparelsen videre til forbrugerne; produktionsprisen for EarPods og en 5W oplader ligger formentlig tættere på 10 kr. end på 100 kr. Så prisen ville være faldet med ganske få kroner hvis den californiske producent skulle have givet besparelsen videre til forbrugeren. Derudover skal siges, at de EarPods og 5W opladeren er noget af det dårligste tilbehør på markedet – stort set alle andre producenter har – mindst – en 15W oplader med i kassen. Så i forvejen var Apple lidt bagud på point.

Problemet med den nye tilgang kan dog være, at brugerne – i stedet for halvdårligt tilbehør fra Apple – i stedet vælger noget helt andet:

“Problemet er måske, at folk nu bliver endnu mere forvirrede. Og nu fristes folk måske til at købe opladere på Wish.com eller sådan et sted. Og det synes jeg kan være en bekymring. Omvendt har folk selvfølgelig selv et ansvar for at købe noget ordenligt,” siger John G. Pedersen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.