×
Gadgets

Din iPhone 5 ”dør” om en uge, hvis den ikke opdateres

På grund af en begrænsning i GPS-systemet, skal ældre iPhone 5 modeller opdateres inden søndag næste uge, hvis de fortsat skal fungere.

I juli måned udsendte Apple en sjælden opdatering til ældre udgaver af iOS-operativsystemet; iOS 10.3.4 og iOS 9.3.6. Opdateringerne skulle sikre, at ældre iPhones og iPads fortsat kunne benytte lokationsdata fra GPS-systemet, der går igennem den såkaldte GPS Week Number Rollover den 3. november – altså på næste søndag.

Det ser ud til, at problemerne er værre på gamle iPhone 5 modeller. Apple sender i disse dage advarsler ud til iPhone 5-ejere. Hvis telefonen ikke opdateret i tide, vil den ikke alene miste evnen til at kommunikere med GPS-systemet – den vil slet ikke kunne koble sig på internettet. Ingen mail, ingen iCloud, ingen App Store. 

Ifølge et support-dokument fra Apple er fejlen begrænset til iPhone 5, der sidst blev solgt i september 2013. Der er sikkert ikke mange af dem tilbage derude, men her i hytten bruges den eksempelvis som børnetelefon.

iPhone 5
Apples advarsel til iPhone 5-ejere.

Der er dog ingen grund til panik. Hvis tidsfristen overskrides, kan den ramte iPhone gendannes via et kabel i computeren; det er dog noget nemmere at gå ind i Indstillinger -> Softwareopdatering inden søndag.

GPS Week Number Rollover er et fænomen, der hænder hvert 19. år (19 år og syv måneder) og skyldes, at systemet kun kan gemme ugenumre i ti binære felter; altså 0-1023. Når sidste tal nås, nulstilles systemet og starter forfra. Det er et fænomen der påvirker al elektronik med adgang til GPS-systemet, men producenterne retter det typisk, så vi forbrugere aldrig skal spekulere over det.

For at gøre begrebet endnu mere forvirrende, så fandt den egentlige nulstilling sted den 6. april i år. Af en eller anden årsag har Apple åbenbart programmeret iOS således, at det for Apple-produkter er den 3. november, der er skæringsdato.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.