fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Din iPhone 5 ”dør” om en uge, hvis den ikke opdateres

På grund af en begrænsning i GPS-systemet, skal ældre iPhone 5 modeller opdateres inden søndag næste uge, hvis de fortsat skal fungere.

I juli måned udsendte Apple en sjælden opdatering til ældre udgaver af iOS-operativsystemet; iOS 10.3.4 og iOS 9.3.6. Opdateringerne skulle sikre, at ældre iPhones og iPads fortsat kunne benytte lokationsdata fra GPS-systemet, der går igennem den såkaldte GPS Week Number Rollover den 3. november – altså på næste søndag.

Det ser ud til, at problemerne er værre på gamle iPhone 5 modeller. Apple sender i disse dage advarsler ud til iPhone 5-ejere. Hvis telefonen ikke opdateret i tide, vil den ikke alene miste evnen til at kommunikere med GPS-systemet – den vil slet ikke kunne koble sig på internettet. Ingen mail, ingen iCloud, ingen App Store. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge et support-dokument fra Apple er fejlen begrænset til iPhone 5, der sidst blev solgt i september 2013. Der er sikkert ikke mange af dem tilbage derude, men her i hytten bruges den eksempelvis som børnetelefon.

iPhone 5
Apples advarsel til iPhone 5-ejere.

Der er dog ingen grund til panik. Hvis tidsfristen overskrides, kan den ramte iPhone gendannes via et kabel i computeren; det er dog noget nemmere at gå ind i Indstillinger -> Softwareopdatering inden søndag.

GPS Week Number Rollover er et fænomen, der hænder hvert 19. år (19 år og syv måneder) og skyldes, at systemet kun kan gemme ugenumre i ti binære felter; altså 0-1023. Når sidste tal nås, nulstilles systemet og starter forfra. Det er et fænomen der påvirker al elektronik med adgang til GPS-systemet, men producenterne retter det typisk, så vi forbrugere aldrig skal spekulere over det.

For at gøre begrebet endnu mere forvirrende, så fandt den egentlige nulstilling sted den 6. april i år. Af en eller anden årsag har Apple åbenbart programmeret iOS således, at det for Apple-produkter er den 3. november, der er skæringsdato.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button