Elbiler

Dyson – fra støvsugere til elektriske biler

Støvsugernekongerne fra Dyson vil skabe en trio af elektriske biler, som skal på markedet i løbet af 2020'erne og drives af solid-state batterier.

Engelske Dyson er bedst kendt for poseløse støvsugere og hundedyre blæsere, men allerede i 2020 er der chance for at vi også kan investere i en elektrisk bil fra Dyson. Allerede sidste år meldte James Dyson ud, at han havde rettet blikket mod elektriske biler, men forleden kunne han fortælle, at den konkrete plan er at skabe tre forskellige modeller – og at de skal på markedet i løbet af 2020’erne. Det skriver Financial Times.

Ny batteriteknologi

Mindst lige så interessant er det, at englænderne de sidste år har satset voldsomt på såkaldte solid-state batterier, der af mange ses som afløseren for de populære litium-ion batterier som bruges i stort set alle elektriske dimser i dag. Solid-state batterier har højere kapacitet, er hurtigere at oplade og i øvrigt langt mere sikre end litium-ion batterierne. Til gengæld er de, naturligvis, dyrere at producere.

Dyson købte i 2015 firmaet Sakti3, der forsker i solid-state teknologien.

Ifølge rygterne bliver den første Dyson-bil da heller ikke billig. Som Teslas første vil bilen blive produceret i relativt få eksemplarer – og det bliver ikke en sportsvogn. Med de planlagte to yderligere modeller vil priserne falde.

Naturlig skepsis

Normalt skal man tage den slags udmeldinger med et gran salt, men James Dyson er ikke ulig en vis Elon Musk både utrolig glad for at opfinde ting og samtidig hovedrig, så han har mulighed for at realisere sine ideer. Samtidig siger rygterne, at han allerede har sat 400 mand i gang med projektet i sine fasciliteter i Malmesbury, England.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.