Pixel
Transport

Mercedes nye konceptbil er den ultimative elektriske cabriolet

Vision Mercedes-Maybach 6 cabriolet concept er navnet på den nyeste konceptbil fra Mercedes. Den ligner noget fra 30’erne, men den er naturligvis elektrisk som stort set alle andre konceptbiler for tiden.

Voldsom Mercedes

Bilen er tydeligt inspireret af Art Deco bevægelsen fra 30’erne med dens lange, slanke linier og enorme luftindtag. Bagenden ligner noget der er revet fra en luksusyacht med dens runde form. I det hele taget er bilen tydeligvis beregnet på de samme mennesker, der formentlig allerede har en yacht – den oser af luksus på stort set alle måder.

Indeni bilen holder sammenligningen med Art Deco og 30’erne dog op – her er den topmoderne med futuristisk kabinebelysning, trægulv med indlagt aluminium og sæder der tager yacht-temaet et skridt videre med deres store, glatte linier.

750 hestekræfter

Fire elektriske motorer driver bilen frem, og de leverer tilsammen 750 hestekræfter. Maybach 6 vil kunne nå 100 km/t på omkring 4 sekunder, og rækkevidden bliver ca. 320 km på en opladning.

Om bilen nogensinde ser dagens lys er tvivlsomt – ikke desto mindre er flere af de store producenter begyndt at producere det vi tidligere troede var tvivlsomme konceptbiler.

 

Torben Vognsen

Grundlægger af magasinet iNPUT. Har en baggrund som producer og tilrettelægger i tv-branchen og har skrevet forbruger- og gadgetstof i en årrække for Jyllands-Posten, Komputer for Alle, Berlingske Tidende og BT. Er også fast gadgetekspert på TV2's Go' Morgen.
Close