ElbilerTophistorie

Elbilmærket Nio vil vinde på totaloplevelsen når de snart indtager Danmark

Som elbilproducent skal der noget til at stikke ud. Kinesiske Nio lover at det bliver en totaloplevelse at besøge et Nio House

Det kinesiske bilmærke Nio er ved at gøre sit indtog i Europa og snart er det vores tur i Danmark. Selskabet udmærker sig ved at tilbyde batteriskifte-stationer, men de stopper ikke der. Nio vil være stedet man hænger ud i dertil indrettede Nio Houses.

Mere end bare en (el)bil

Kineserne vil skabe en totaloplevelse for hele familien, når de såkaldte Nio Houses besøges. Her kan man, udover at se nærmere på bilsortimentet, slappe af, arbejde eller afholde møder. Eller besøge shoppen og købe merchandise i butikken der indeholder ikke færre end 6.000 varenumre.

Til Bilmagasinet.dk har Hui Zhang, chef for Nio Europa udtalt

Nio er mere end en bil, det er et univers, der skal give brugeren en oplevelse, der er større end blot at køre i bilen. Det skal være en holistisk oplevelse at benytte en Nio.

Husene findes foreløbigt 43 steder i verden. Det tætteste i Oslo i Norge, som blev åbnet fornyligt. I Shanghai kan du også finde et, som faktisk er tegnet af det danske arkitektfirma Schmidt/Hammer/Lassen/Architects. Det kan du se nærmere på her. Der milevidt til de gængse bilhuse herhjemme, hvis “lounge”-områder ofte består af en stol og et par ældre magasiner.

Batteriskifte på nye flasker

Kineserne vil skille sig yderligere ud fra mængden ved at tilbyde batteriskifte, som supplement til regulær opladning. Det vil kunne få dig videre med et fuldt opladet batteri på blot et par minutter. Inden indtoget i Danmark har selskabet lovet at de vil etablere “Power Swap”-stationer allerede i 2022.

Hvis dette virker bekendt så er det fordi Renault forsøgte det samme i elbilernes tidlige stadie i 00’erne. Det blev dog aldrig en succes, så det bliver spændende om Nio har knækket koden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.