×
Elbiler

Elbilsalget i Danmark er tredoblet på et år

Vi er stadig meget langt fra norske tilstande, men flere og flere danskere vælger elbil, når den gamle fossiløse skal skiftes ud.

Danskerne er stille og roligt ved at tage elbilerne til sig. Selv om elbilsalget langt fra når norske højder, er der fremgang at spore. I årets første ni måneder er der blevet sat nummerplade på 3.916 elbiler i Danmark – sammenlignet med sølle 930 elbiler i samme periode sidste år. Det er en stigning på 321 procent, fortæller de seneste tal fra De Danske Bilimportører.

– Klima- og miljødebatten fylder meget hos forbrugerne, og dette afspejles i det fortsat stigende salg af nul- og lavemissionsbiler. Niveauet er væsentligt højere end sidste år, og der er ingen tegn på, at det ændrer sig lige foreløbig, siger Direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Det mest solgte elbils-mærke er, ikke overraskende, Tesla, der efterfølges i top 3 af Hyundai og BMW.

elbiler

En dråbe i havet

Selv om det er gode nyheder, er elbilsalget stadig en dråbe i havet i forhold til det generelle bilsalg. Der er i årets første ni måneder blevet solgt voldsomme 173.627 nye personbiler i Danmark.  Gunni Mikkelsen advarer da også de danske politikere:

– Dette må ikke blive en sovepude. Der skal fortsat laves nogle langsigtede og holdbare rammevilkår, der kan afhjælpe forbrugernes usikkerhed om fremtidige afgiftsstigninger og samtidig sikre at Danmark bliver grønnere, siger direktøren.

I Norge er hele 45 procent af alle de biler, der er blevet solgt i årets første halvdel, en elektrisk model.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.