ElbilerTophistorie

Salg af batteribiler fordoblet herhjemme

Salget af batteribiler udgjorde i oktober måned 43 procent, hvilket er over en fordobling i forhold til samme måned sidste år.

Med 5.409 nye batteridrevne biler, udgjorde disse 43 procent af bilsalget i oktober måned, hvilket er over en fordobling i forhold til samme måned sidste år, hvor andelen var 18 procent. I oktober 2021 udgjorde salget af elbiler 17 procent og plug-in-hybriderne 26 procent, fortæller De Danske Bilimportører.

Samlet set blev der i oktober indregistreret 12.665 personbiler, hvilket er 16 procent lavere end samme tidspunkt sidste år.

– Salget af grønne biler fortsætter på et højt niveau, og det er ved at blive en naturlig del af danskernes hverdag at køre på strøm. Dog er indregistreringer af nye personbiler i Danmark generelt gået tilbage ift. sidste år, hvilket skyldes den globale forsyningskrise, der også smitter af på bilindustrien, siger Mads Rørvig, adm. direktør, De Danske Bilimportører.

batteribiler

Som det ses i grafen ovenfor, er det dog fortsat plugin-hybrider, der er mest populære hos danskerne. Men den store stigning i salget af batteribiler stiller naturligvis større krav til opladning.

– Vi har stadig en stor udfordring for de bilister, der bor i etageejendomme. Her er det nødvendigt at beboerforeninger, arbejdspladser og kommuner virkelig sætter turbo på at få opsat ladestandere, så der bliver opladningsmuligheder for alle, siger Mads Rørvig.

Så snart de mere uddybende tal for elbilsalget i oktober måned frigives fra Bilstatistik.dk, opdaterer vi naturligvis vores Elbil Zeitgeist.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.