ElbilerTophistorie

Elbilsalget satte rekord i august

Med 3.050 nye elbiler udgjorde elbilerne 19 procent af bilsalget i august måned. Det er den hidtil højeste andel på en kalendermåned.

Med 3.050 nye elbiler udgjorde elbilerne 19 procent af bilsalget i den forgangne måned, som i alt bød på 15.844 nye personbiler. Det er den hidtil højeste andel på en kalendermåned. Elbilerne overskygges dog stadig af plugin-hybriderne, der udgjorde 21 procent af bilsalget. Dermed er 40 procent af bilsalget i august måned gået til batteribiler.

Personbilsalget oplevede i august en tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, hvilket dog dårligt kan sammenlignes pga. sidste års corona-nedlukning. År-til-dato er der nyregistreret 125.743 personbiler, hvilket er på niveau med sidste års 124.947 nyregistreringer ved augusts udgang.

– Vi oplever god aktivitet i bilsalget for tiden, der dog er præget af udfordringer med leverancer fra underleverandører til bilfabrikkerne, hvilket kan give længere leveringstider, udtaler Mads Rørvig, adm. direktør, De Danske Bilimportører.

Med 6.453 nye elbiler og plug-in hybridbiler udgjorde de opladelige biler 40 procent af augusts samlede aktivitet – den højeste andel i Danmark nogensinde. Til sammenligning udgjorde de opladelige biler 20 procent af bilsalget i august 2020.

– Trods denne måneds rekord i solgte elbiler, sætter antallet af ladestandere i Danmark en begrænsning på elbilsalget. Kunderne oplever ikke at lademulighederne er tilstrækkelige, så det er afgørende, at der virkelig bliver sat turbo på udbygningen af vores ladeinfrastruktur i Danmark, hvis udviklingen skal fortsætte, udtaler Mads Rørvig.

elbilsalget

Så snart de mere uddybende tal for august måned frigives fra Bilstatistik.dk, opdaterer vi naturligvis vores Elbil Zeitgeist.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.