×
ElbilerTophistorie

Elektrisk Panda er lille, men Grande

Fiat Panda er genopstanden som elbil i 1980'er-klæder og hedder Grande, selv om den ikke engang er fire meter lang.

Den har været på skitseblokke i mere end fem år, men nu har Stellantis endelig vist de første billeder af den kommende Fiat Grande Panda. En elektrisk bil i b-segmentet, der er kraftigt inspireret af 1980’ernes Panda.

Planen er, at bilen lanceres senere på året og at Grande Panda bliver den første model i en større Panda-familie, med en ny model lanseret hvert år frem til 2027.

Fiat Grande Panda bliver den første model, der bygges på den nye  STLA-Smart “multi-energi” platform, der skal tackle både elbiler og plugin-hybrider. Således kommer Grande Panda altså også som hybrid.

Fiat Grande Panda

Stellantis deler ikke nogen informationer om bilens tekniske bestykning, dem må vi vente med til den officielle lancering senere på året.

Med hensyn til prisen må vi også vente. Der har længe været spekuleret i, at Pandaen ville være Fiats bud på en 25.000 euros elbil. Altså en konkurrent til eksempelvis Renault 5 E-Tech og Volkswagen ID.2, der ligner en Polo men har indvendige dimensioner som en Golf.

Fiat Grande Panda

Men planerne har hidtil været, at den elektriske Panda skulle baseres på den samme CMP-platform som eksempelvis Citroën ë-C3. Det bliver den altså ikke og det kan måske skubbe prisen i den – for os forbrugere – forkerte retning.

Til gengæld åbner det samtidig for, at Fiat Grande Panda kan få længere rækkevidde og hurtigere opladning end den lidt blodfattige ë-C3, der p.t. går i stå efter 326 WLTP-kilometer.

Herunder et billede af Fiat Panda, frisk fra fabrikken i 1980 …

Fiat Panda 1980

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.