×
Gadgets

Elon Musk: Autopilot i Tesla vil snart kunne klare kryds og rundkørsler

Tesla er måske klar med ægte selvkørende biler ganske snart.

Elon Musk siger at Autopilot softwaren fra Tesla meget snart kan klare trafiklys og rundkørsler. Dermed kommer Teslas elektriske biler endnu tættere på at være helt selvkørende. Tesla arbejder lige nu på bilernes såkaldt “neurale netværk” – altså den computer, der gør at de i fremtiden vil kunne køre selv. De mange biler leverer hele tiden data til netværket, der så bliver klogere, og nu mener Musk altså, at det snart vil være i stand til at håndtere selv avancerede “forhindringer” som eksempelvis en rundkørsel eller et lyskryds.

Elon Musk opfordrede i første omgang eksisterende ejere af en Tesla til at prøve den nye version af Autopilot:

Efterfølgende fulgte han dog op med forudsigelsen om, at bilerne vil kunne håndtere meget mere avancerede opgaver “snart”:

Med andre ord tester Tesla allerede funktionaliteten med stop-skilte, rundkørsler og trafiklys, og Musk forudsiger altså, at bilerne snart vil kunne køre fra garagen derhjemme til arbejde – uden at du behøver røre ved rattet.

Kræver ændret lovgivning

Inden brugerne glæder sig alt for meget over, at deres Tesla vil kunne køre selv “snart”, advarer Tesla dog om, at det reelt set slet ikke er tilladt endnu, og at man ikke engang vil kunne bruge den allerede eksisterende funktionalitet uden hele tiden at skulle godkende bilens kørsel:

“I starten vil Autopilot kræve, at brugeren bruger blinklyset for at godkende bilens baneskift. Fremtidige versioner af Autopilot vil dog tillade, at man kan vælge at frasige sig den bekræftelse. Indtil ægte selvkørende biler er en realitet og lovgivningen giver mulighed for at lade bilen køre selv, er det dog i begge scenarier brugerens ansvar, og føreren skal forblive i kontrol altid.”

Musk har selv en avanceret betaudgave af softwaren på sin egen Model S – og hævder, at han uden problemer kan køre fra sin garage til arbejde uden at blande sig i bilens kørsel. Han er dog tidligere kommet med forudsigelser, der har været meget bombastiske – for efterfølgende at måtte trække i land eller udskyde lanceringer. Ikke desto mindre er Tesla den producent med flest “næsten-selvkørende” biler på vejene, så deres dataindsamling er givetvis foran stort set alle andre – så det er ikke helt urealistisk, at vi ser en “næsten” selvkørende Tesla i den nærmeste fremtid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.