ElbilerTophistorie

Elon Musk kalder Teslas priser “pinlige”

Elon Musk siger at Teslas priser er "på pinlige niveauer". Han bebrejder forsyningskæden og en overvældende efterspørgsel.

Tesla har, som de fleste andre bilproducenter, hævet priserne det sidste år. Senest har Model Y fået 15.000 ekstra på prislappen. Nu mener Elon Musk selv, at Teslas priser er pinligt høje og han giver forsyningskæden og inflationen skylden.

Under regnskabsfremlæggelsen i sidste uge, sagde Musk, ifølge Automotive News:

– Vi har hævet priserne en del gange. De er ærligt talt på pinlige niveauer. Men vi har også haft en masse forsyningskæde- og produktionsproblemer, og vi har en vanvittig inflation.

Musk fornemmer dog, at inflationstrykket vil kunne lette senere på året. Hvis det sker, vil Tesla være i stand til at undgå yderligere prisstigninger. Måske kan Teslas priser i sidste ende begynde at falde igen. Han lover dog ingenting:

– Jeg tror, at inflationen vil falde mod slutningen af året. Jeg håber – og det er ikke et løfte – men jeg håber på, at vi på et tidspunkt kan reducere priserne en lille smule.

Musk understreger, at Tesla ikke lider af forsyningsproblemer, men at det er selve produktionen, der er udfordringen. Han siger, at Tesla gør alt, hvad de kan, for at bringe leveringstiderne ned.

Samtidig siger Musk, at problemerne ville blive større, hvis Teslas priser nedsættes. Det ville få flere til at bestille biler og det ville få ventetiden til at stige yderligere.

Det lysner dog forude. Tesla er i øjeblikket ved at få den nye Gigafactory Berlin i højeste gear, ligesom produktionskapaciteten udvides i Kina.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.