ElbilerTophistorie

Elon Musk raser over Bidens forslag om statsstøtte til elbiler

Joe Bidens forslag om statsstøtte til amerikanske elbilproducenter har fået Teslas Elon Musk op i det røde felt.

Teslas Elon Musk skærper nu retorikken mod Joe Biden-administrationens infrastrukturpakke, der forleden blev stemt igennem Repæsentanternes Hus. En pakke, der blandt andet indeholder øget statsstøtte til elbiler og nu blot kræver godkendelse i Senatet Hus.

– Det ville være bedst, hvis den del ikke blev vedtaget, siger Elon Musk i et videointerview med avisen Wall Street Journal. Han mener, at forslaget ville forværre landets budgetunderskud.

Biden-administrationen foreslår, at de amerikanske forbrugere får en skattelettelse på elbiler på hele 12.500 dollars – knapt 83.000 kroner. Men de 4.500 dollars er betinget at, at bilen er fremstillet i USA af en virksomhed med overenskomst. Og det er Musks – og Teslas – problem.

Medarbejdere på Teslas amerikanske fabrikker må nemlig ikke have nogen overenskomst og den øgede statsstøtte vil derfor give Teslas konkurrenter en fordel, hvis forslaget vedtages.

“Jeg siger bogstaveligt talt, at slippe af med alle subsidier,” sagde Musk, ifølge Reuters, og tilføjede, at “regeringen bør komme af vejen og ikke hindre fremskridt”.

Præsident Joe Biden er ivrig efter at tilskynde til køb af elbiler og forslaget er en del af den foreslået investering på 555 milliarder dollars i handlinger til bekæmpelse af klimaændringer. Repræsentanternes Hus vedtog forslaget den 19. november, men nu er det op til Senatet, om Biden får lov at skrive under. Demokraterne i salen håber at afholde en afstemning om lovforslaget inden jul.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.