TeknologiTophistorie

Elon Musk: Vi er nødt til at øge olie- og gasproduktionen

Tesla-bossen Elon Musk advokerer nu for, at vi har brug for at udvinde mere olie og naturgas. Der er også behov for mere atomkraft i Europa.

Det skorter aldrig på kontroversielle udtalelser fra Tesla-bossen Elon Musk. Således vækker et af hans seneste tweets også opsigt. Heri meddeler han nemlig, at der bør udvindes mere olie og naturgas. Årsagen? Det er krigen i Ukraine.

“Hader at sige det, men vi er nødt til at øge olie- og gasproduktionen med det samme. Ekstraordinære tider kræver ekstraordinære foranstaltninger,” skriver Elon Musk.

Det er udsædvanlige toner fra en person, der bruger hovedparten af sin energi på at elektrificere bilparken.

Han skriver da også, at dette naturligvis ville påvirke Tesla negativt, men at bæredygtige energiløsninger simpelthen ikke “kan reagere øjeblikkeligt for at kompensere for russisk olie- og gaseksport”.

Mere atomkraft i Europa

Ved samme lejlighed opfordrer han de europæiske lande til at genoptage deres investeringer i atomkraft.

“Forhåbentlig er det nu yderst åbenlyst, at Europa bør starte slumrende atomreaktorer op og øge kapaciteten på de eksisterende. Det er kritisk for national og international sikkerhed,” skriver Elon Musk.

Musk tilbyder endda at komme kritikere af atomkraft i møde, ved at rejse hen en lokation med strålingsrisiko og spise lokalt dyrket mad:

“Jeg gjorde dette i Japan for mange år siden, kort efter Fukushima. Strålingsrisikoen er meget, meget lavere, end de fleste tror”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.