Pixel
Transport

Elon Musk: Vores kommende Model Y vil “være en revolution”

Elon Musk lægger ikke fingre imellem når han beskriver, hvordan Tesla vil bygge den kommende Model Y

Vi har endnu ikke set Tesla’s model 3 på markedet i Europa, og produktionen er ikke gået helt så smertefrit som Musk & co nok godt kunne have tænkt sig, men det stopper ikke elbilsproducenten fra at gå videre med planerne om at lancere endnu en model – senest i 2020. Den nye bil vil blive navngivet Model Y, og Elon Musk praler allerede med, at bilen vil blive “revolutionerende”.

Lettere produktion

Model Y, som bliver en såkaldt CUV – altså en crossover som eksempelvis BMW X1 – vil ikke blive produceret på Teslas fabrik i Fremont. I stedet vil Tesla åbne en helt ny produktion et andet sted – hvor vil Musk ikke ud med. Men han vil gerne afsløre, at Tesla har lært så meget af produktionen af Model 3, at Model Y vil blive meget lettere at producere – faktisk kalder han produktionsmetoden revolutionerende. Blandt andet vil batteriet i Model Y ikke være udstyret med det “sædvanlige” 12 volt batteri, men i stedet en helt ny type, der skulle kræve væsentlig færre ledninger – og dermed gøre produktionen meget lettere.

Tidligere har Musk sagt, at Model Y ville blive bygget på Model 3 “skabelonen”, men det har han nu opgivet – formentlig fordi det har vist sig at være en besværlig platform.

Flere detaljer snart

Musk er allerede begyndt investeringerne i den nye model, og i løbet af 3-6 måneder lover han, at han vil afsløre flere detaljer om den kommende model, som altså ventes at se dagens lys i løbet af 2020.

Torben Vognsen

Grundlægger af magasinet iNPUT. Har en baggrund som producer og tilrettelægger i tv-branchen og har skrevet forbruger- og gadgetstof i en årrække for Jyllands-Posten, Komputer for Alle, Berlingske Tidende og BT. Er også fast gadgetekspert på TV2's Go' Morgen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close