Pixel
Transport

Elon Musk: Vores kommende Model Y vil “være en revolution”

Elon Musk lægger ikke fingre imellem når han beskriver, hvordan Tesla vil bygge den kommende Model Y

Vi har endnu ikke set Tesla’s model 3 på markedet i Europa, og produktionen er ikke gået helt så smertefrit som Musk & co nok godt kunne have tænkt sig, men det stopper ikke elbilsproducenten fra at gå videre med planerne om at lancere endnu en model – senest i 2020. Den nye bil vil blive navngivet Model Y, og Elon Musk praler allerede med, at bilen vil blive “revolutionerende”.

Lettere produktion

Model Y, som bliver en såkaldt CUV – altså en crossover som eksempelvis BMW X1 – vil ikke blive produceret på Teslas fabrik i Fremont. I stedet vil Tesla åbne en helt ny produktion et andet sted – hvor vil Musk ikke ud med. Men han vil gerne afsløre, at Tesla har lært så meget af produktionen af Model 3, at Model Y vil blive meget lettere at producere – faktisk kalder han produktionsmetoden revolutionerende. Blandt andet vil batteriet i Model Y ikke være udstyret med det “sædvanlige” 12 volt batteri, men i stedet en helt ny type, der skulle kræve væsentlig færre ledninger – og dermed gøre produktionen meget lettere.

Tidligere har Musk sagt, at Model Y ville blive bygget på Model 3 “skabelonen”, men det har han nu opgivet – formentlig fordi det har vist sig at være en besværlig platform.

Flere detaljer snart

Musk er allerede begyndt investeringerne i den nye model, og i løbet af 3-6 måneder lover han, at han vil afsløre flere detaljer om den kommende model, som altså ventes at se dagens lys i løbet af 2020.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.