fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Anmelderne elsker Ioniq 5

En række engelske bilanmeldere har fået lov til at køre rundt i Hyundai Ioniq 5 og de er enige: Det er en fantastisk bil. Se videoerne her.

Hyundai Ioniq 5 er vel nok en af de kommende elbiler, der er størst forventninger til. Og den lader ikke til at skuffe, hvis man skal tro en række engelske bilanmeldere, der har haft mulighed for at køre i bilen. De er alle svært begejstrede for bilen, der ud over lang rækkevidde også byder på lynhurtig opladning af batteriet.

De bemærker, at bilen er stor. Den har store hjul (20 tommer) og lang afstand mellem dem. En hatchback på steroider. Også indvendigt er der masser af plads; både til for- og bagsædepassagerer. Robert Llewellyn fra Youtube-kanalen Fully Charged lægger ikke fingre imellem og siger, at det “er den smukkeste bil, jeg har set i år. Jeg elsker den”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er også masser af video fra kabinen, der blandt andet viser hvordan sæderne kan rykkes tilbage og omdannes til lænestole. Om det er standardudstyr er nok tvivlsomt, men lækkert ser det ud. “Det er som at køre i en Apple Store,” som en af anmelderne siger.

En fræk detalje, der kan ses i videoen herover omkring 11 minutter inde, er, at der popper et videofeed op på instrumentpanelet, når man blinker til højre eller venstre. Videon viser, hvad der befinder sig i den blinde vinkel. Det bedste? Det lader til at være standardudstyr.

Prisen starter ved 340.000 kroner

I starten af april måned var Hyundai ude med dansk pris på den første indstigningsmodel og den er, mildt sagt, lavere end forventet. Hyundai fortæller, at bilen kommer til at koste 339.995 kroner – og det er endda modellen med det største batteri på 72,6 kWt. Man kommer til at kunne vælge mellem de to batteripakker (50 kWt og 72,6 kWt) og tre udstyrsvarianter. De øvrige varianter er ikke blevet prissat – Det bliver de først i slutningen af april.

Essential-modellen, som de hedder, har en rækkevidde på 481 kilometer (WLTP) og kan accelerere fra 0-100 km/t på 7,4 sekunder samt en topfart på 185 km/t. Den har også anhængertræk til 1.600 kilo, indbygget varmepumpe og så altså den interessante 800-volt opladning, der (i hvert fald teoretisk) kan lynlade fra 10 til 80 procent på bare 18 minutter. Vi har skrevet meget mere om modellen – og standardudstyret – i denne artikel. Du kan naturligvis også finde informationer om bilen hos Hyundai.

Skal vi ikke bare sige, at vores forvetninger til Hyunai Ioniq 5 bestemt ikke er blevet mindre efter at have set de to videoer.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button