×
Gaming

Fallout bliver til brætspil

Fallout-serien har 20 år på bagen og et rigt og underholdende retrofuturistisk univers som nu skal danne baggrund for et helt nyt brætspil.

Klassisk rollespilsserie

Det er 20 år siden, det første Fallout så dagens lys. Og siden den dag har spillere boltret sig mellem supermutanter, radscorpions, robotter og nukleare raketkastere. Spillene skildrer en dyster dystopisk fremtid efter en atomkrig, der lagde verden øde og efterlod forskellige fraktioner og muterede væsner i kamp om ruiner og ødemark – det hele skildret i et halvtredserfuturisk look.

Folkene bag XCOM og X-Wing

Den verden har givet afsæt for en lang række spil og udvidelser, og kommer nu også til at danne baggrund for et spil fra Fantasy Flight Games – firmaet står bag en lang række storhittende brætspil og har også tidligere gjort det i spil baseret på computerspil. Således er både The Witcher, Doom og XCOM blevet til populære brætspil, hvor særligt XCOM lykkedes med at oversætte computerspillets strategiske panikbeslutninger til et hektisk brætspil.

Udforsk sammen eller hver for sig

I brætspillet skal en til fire spillere udforske ødemarken og få indflydelse på de forskellige fraktioner, man møder undervejs. Spillet holder fast i computerspillets rollespilselementer på en måde, hvor en spillers beslutninger ændrer spillets gang – hvis man f.eks. løslader en gruppe supermutanter, så vil der være større chancer for at rende ind i supermutanter andre steder på brættet senere i spillet.

Udvikl din karakter og få indflydelse

Det kommer til udtryk ved at spillerne lægger nye kort i de bunker, der trækkes fra, baseret på deres beslutninger undervejs. Denne mekanik skulle også sikre, at to spil sjældent udvikler sig ens.

I spillet udvikler man også sin karakter med evner og udstyr i en version af computerspillets SPECIAL-system – og i kampe kan man gå efter individuelle kropsdele præcis som i computerspillets V.A.T.S. sigte-system.

Spillerne kan samarbejde om opgaver undervejs, men der er kun én vinder – den der har mest indflydelse, når spillet slutter.

Fallout udkommer til efteråret

Det er for tidligt at sige noget om spillets kvalitet, men Fantasy Flight Games har en god track record og der er ingen tvivl om, at de har gjort deres for at holde fast i det, der gør Fallout specielt.

Spillet udkommer i løbet af efteråret.

Læs mere her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.