×
TeknologiTophistorie

FBI advarer mod at bruge offentlige ladestik

Offentlige ladestik i storcentre, lufthavne og på hoteller kan inficere din telefon med ondsindet kode, advarer FBI.

Federal Bureau of Investigation, FBI, har udsendt en advarsel mod at benytte offentlige ladestik til af få strøm på mobilen. Kriminelle har nemlig fundet ud af at bruge stikkene til at overføre malware og overvågningssoftware til telefonen, advares der.

Offentlige ladestik findes typisk i storcentre, lufthavne og hoteller.

Metoden er kendt som Juice Jacking og på hjemmesiden forklarer FCC, hvordan kriminelle efterlader inficerede kabler i laderne. Der har angiveligt også været tilfælde, hvor gaver, der gives som en gratis gave, er inficerede.

FCC giver følgende råd for at undgå Juice Jacking:

  • Undgå at bruge en offentlig USB-ladestation. Brug en stikkontakt i stedet for.
  • Medbring strømforsyning, biloplader og dine egne USB-kabler, når du rejser.
  • Medbring en bærbar oplader eller eksternt batteri.
  • Overvej at medbringe et opladningskabel, som forhindrer data i at sende eller modtage under opladning.
  • Hvis du tilslutter din enhed til en USB-port, og der vises en prompt, der beder dig om at vælge “del data” eller “kun opladning”, skal du altid vælge “kun opladning”.

Det er også muligt at anskaffe et “USB-kondom” i form af en adapter, der blokerer for overførsel af data. Adapteren monteres mellem USB-kablet og det offentlige ladestik.

Læs også: Hackere retter skytset mod ladestandere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.