×
TeknologiTophistorie

Find hjemmets største strømslugere

Med en ny funktion vil Norlys gøre det nemmere at finde frem til de enheder, der bruger mest strøm i hjemmet.

Norlys har opdateret sin energi-app med en ny funktion, der skal skal gøre det nemmere at identificere de enheder i hjemmet, der kan kategoriseres som strømslugere. Det sker med hjælp fra algoritmer og maskinlæring. App’en oplyser også om, hvor stor en del af strømmen i stikkontakten, der aktuelt kommer fra vedvarende energikilder. 

– Elforbruget spiller en stadigt større rolle for os danskere. Flere kører elbil eller får en elektrisk varmepumpe, og mange er dybt optaget af den grønne omstilling og gerne vil vide, hvornår de med deres forbrugsvaner kan bidrage til at mindske udledningerne. Det stiller selvfølgelig også store krav til os energiselskaber, siger Mads Brøgger, der er direktør i Norlys’ energiforretning.

App’en følger kundens elforbrug time for time, og ved hjælp af en avanceret algoritme og maskinlæring sammenholdes forbruget med en enorm mængde energidata samt kundens boligprofil. På den baggrund kan Norlys estimere, hvad kunderne bruger strøm på. Og dermed identificere strømslugere. Det er det svenske it-selskab Eliq, som har specialiseret i brug af energidata, der har udviklet værktøjet. 

strømslugere
Skærmbilleder fra Norlys energi-app.

For at hjælpe algoritmen på vej skal kunderne oplyse hvilke elektriske apparater, de har i hjemmet. Indtil videre har de Norlys-kunder, der har taget app’en i brug, registreret mere end 85.000 enheder, som spænder lige fra pools til opvaskemaskiner og fjernsyn.

– Vores ambition er at gøre det let at forstå sit forbrug. Med det her værktøj får vores kunder på en overskuelig måde en masse indsigter, som vi så ovenikøbet kan sammenligne med andre lignende husstande for dem, siger Mads Brøgger. 

Norlys’ energiapp kan hentes i både App Store og Google Play Store.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.