×
ElbilerTophistorie

Fisker har fået sin EU-godkendelse

Med EU-godkendelsen i hus, kan kunderne få leveret Fisker Ocean elbilen fra næste uge.

Henrik Fisker kan langt om længe begynde at levere sin elbil til kunderne. EU har nemlig givet sin endelige godkendelse af bilen. Fisker forventer at de første europæiske leverancer begynder i næste uge, nærmere bestemt den 5. maj.

I første omgang er det naturligvis forudbestillingerne af Ocean One Launch Edition, der sendes ud til de rette ejermænd.

– Hele Fisker-teamet glæder sig til at få Fisker Ocean One ud til kunderne. Vores første leverancer forventes den 5. maj. Derefter forventer vi at have leveret samtlige Ocean Ones i Europa i september, hvorefter amerikanske kunder følger, siger Henrik Fisker.

Han tilføjer at selskabet også allerede har bygget “adskillige” eksemplarer af den firehjulstrukne Ultra-udgave. Ligesom han fortæller, at Ocean Sport, der er den billigste variant, i øjeblikket “testes og homogeniseres”. Han forventer, at Fisker kan begynde at levere disse varianter til kunderne i starten af september.

Ifølge den danske designer og elbilsproducent er interessen for Fisker Ocean steget markant i Europa efter at bilen fik en officiel WLTP-rækkevidde på op til 707 kilometer. Han kommer dog ikke med konkrete tal på, hvordan nyheden har påvirket forsalget.

Læs mere: Nu kører Fisker Ocean 700 km på en opladning.

Fisker Ocean bygges af selskabet Magna i en fabrik i Østrig. Bilen kan konfigureres og bestilles på Fiskers hjemmeside. Herunder de varianter, der er planlagt at komme til Danmark.

FISKER OCEANSPORTULTRAEXTREME
Rækkevidde440 km610 km707 km
DrivlinjeForhjulstrukken, en motorFirehjulstræk, to motorerFirehjulstræk, to motorer
Smart TractionNejTilkøbJa
Ydelse205 kW / 275 hk400 kW / 540 hk410 kW / 550 hk
0-100 km/t7,4 sek.4,2 sek.3,9 sek.
Pris325.000 kr.445.000 kr.595.000 kr.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.