×
ElbilerTophistorie

Fisker Ocean fås med batteriskifte næste år

Til næste år kommer Fisker Ocean i en udgave, hvor batteriet kan skiftes ud. Det samme gør fremtidige Fisker-biler.

Kinesiske Nio står ret ene med muligheden for batteriskifte ud over opladning. Men nu vil danske Henrik Fisker også med på vognen. I en pressemeddelelse fortæller han, at Fisker Inc. har indgået aftale med firmaet Ample.

En aftale der betyder, at batteriet i både Fisker Ocean og fremtidige Fisker-elbiler vil kunne skiftes.

– Vi er begejstrede for at kunne tilbyde Amples innovative batteriudskiftningssystem, som vil bringe et nyt niveau af nemhed til Fisker Ocean og potentielt til de andre køretøjer, vi agter at bringe på markedet i fremtiden, siger Henrik Fisker.

Han fortæller videre at samarbejdet allerede er godt i gang. Planen er, at Fisker Ocean med mulighed for batteriskifte kommer på vejene i første kvartal af 2024.

Batteriskifte
Batteriskiftestation fra Ample (foto: Ample).

Hovedmålgruppen for Fisker Ocean med batteriskifte er i første omgang flådeejere. Altså eksempelvis udlejningsbilselskaber, bilpools og taxaselskaber. Det vil gøre det nemmere for virksomhederne at lade bilerne op og reducere standtiderne, mener Fisker.

Ample har p.t. udelukkende batteriskiftestationer i området omkring San Francisco, USA. Ifølge selskabet arbejdes der på at udvide til Europa sammen med samarbejdspartnere.

Stationerne tager ikke lang tid at installere, og de sættes op på steder, der er nemme at komme til.

– Vi brugte meget tid på at sikre, at vi kunne implementere dem meget hurtigt. Der er ingen konstruktion involveret i det, så vi er i stand til at finde et par parkeringspladser, der har adgang til elektricitet og installere [en station] på bare et par dage, fortæller John de Souza til Fast Company.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.