Elbiler

Ford kaster sig over selvkørende biler

Amerikanske Ford er gået i gang med at bygge en ny fabrik, der om to år skal begynde at bygge selvkørende elbiler.

Legendariske Ford er den seneste store bilfabrikant, der helt officielt kaster sig over selvkørende biler. Ifølge nyhedstjenesten CNBC er den amerikanske virksomhed gået i gang med at bygge en fabrik i staten Michigan; fabrikken skal stå klar om to år, i 2021, hvor den skal begynde at levere selvkørende biller.

Fabrikken er en del af en massiv investering i udviklingen af selvkørende og elektriske biler, som er blevet iværksat af Ford-CEO Jim Hackett. Ford er tidligere blevet kritiseret af analytikere for at være for langsom til at tilpasse sig det forventede nye marked. Men det skyder Joe Hinrichs, der er Fords President of global operations ned:

– Vi ser at stadigt flere forbrugere bliver interesseret i elektriske biler. Plus at batteriernes kapacitet og teknologien bliver bedre, siger Hinrichs ifølge nyhedstjenesten.

Tidligere på året meddelte Ford at de ville samarbejde med og dele omkostninger til udviklingen af både selvkørende og elektriske biler med Volkswagen.

I januar fik det Alphabet-ejede Waymo som de første tilladelse til at bygge en fabrik for selvkørende biler i selv samme stat.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.