Elbiler

Ford Mustang Mach-E kan køre uden at du rører ved rattet

Den nye Ford Mustang Mach-e kan køre af sig selv - og holder øje med, at føreren har opmærksomhed på vejen.

For langt de fleste nyere elbiler (og til dels også biler med forbrændingsmotor) gør det sig gældende, at man ikke kan fjerne hænderne ret lang tid fra rattet uden at bilen begynder at “brokke sig” højlydt med både visuelle advarsler og alarmer. Men den nye Ford Mustang Mach-E har et andet trick i ærmet – den holder nemlig øje med, at førerens fokus er på vejen, og så behøver man ikke hele tiden have fat i rattet imens bilen kører af sig selv.

Kamera på føreren

Teknologien er egentlig ganske simpel; et kamera placeret i førersiden holder øje med, at den der kører bilen hele tiden har fokus på vejen. Hvis man i længere tid drejer hovedet væk, lukker øjnene eller på anden måde indikerer, at man ikke længere holder fokus på kørebanen, vil man få advarsler om at få opmærksomheden tilbage på vejen.

Ikke på alle modeller

Den nye teknologi vil ikke være indbygget i alle modeller, men vil være et tilkøb på nogle af de billigste udgaver af Ford Mustang Mach-E. Den specielle feature vil heller ikke virke på alle strækninger – faktisk vil den være begrænset til nogle specielle, foruddefinerede ruter. Den vil heller ikke være med på de første biler fra starten – i stedet vil den komme som en OTA opdatering senere, formentlig i løbet af Q3 i 2021. OTA opdateringer – altså “over the air” softwareopdateringer, som man selv kan installere på sin bil er stadig noget, de fleste bilproducenter kæmper med at få rullet ud – på trods af, at Tesla har gjort de i mere end 10 år.

Du kan læse mere om priser og tilgængelighed af Ford Mustang Mach-E her. Du kan også læse mere om bilen hos Ford her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.