×
ElbilerTophistorie

Fræk elbil baseret på Renault 5

Alpine A290 Beta er Renault 5's frække lillebror. Den kommer til salg i Europa til næste år, loves det.

En ny konceptbil fra franske Alpine kan give os nogle indikationer på, hvordan den kommende elektriske Renault 5 kommer til at se ud. Alpine A290 Beta hedder bilen, der blev præsenteret tirsdag. Frækkerten er nemlig baseret på den helt nye Renault 5, og nogle af Alpines komponenter vil finde vej til Renault 5 Turbo.

Endnu bedre er det, at den endelige udgave af A290 Beta tilsyneladende kommer til salg allerede næste år. Sammen med bilen afslørede selskabet, at de vil begynde at producere biler til almindelige mennesker.

Mens Beta-versionen af A290 har to elektriske motorer på forakslen, kommer produktionsversionen med to valgmuligheder. Kunderne vil kunne vælge mellem 215 hk motoren fra Renault Megane E-Tech eller en nyudviklet drivlinje med 268 hk. Begge versioner vil være udrustet med et batteri med en forventet kapacitet på mindst 52 kWh, hvilket burde give knapt 400 kilometers rækkevidde.

Ifølge Alpine vil A290 nærmest klistre fast til vejene. Bilen er kun 4,05 meter lang, men 1,85 meter bred. Da alle hjulene er placeret helt ude i hjørnerne, kan vi forvente at bilen vil være både stabil og agil, ikke ulig en go-kart i overstørrelse.

Alpine A290 Beta
Vi skal nok ikke forvente sportsrat i den endelige version.

Hvis du undrer dig over sammenhængen med Renault, så er Alpine faktisk ejet af den franske bilproducent. Alpine startede godt nok som et selvstændigt fransk racerbilsmærke i 1954, men blev i 1973 opkøbt af netop Renault.

På den måde kan Alpine blive “den frække lillebror” til Renault-bilerne, på samme måde som Cupra er blevet til VW og Polestar til Volvo.

Herunder flere billeder af Alpine A290 Beta. Du kan eventuelt læse mere på Alpines engelske hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.