Fremtidens Hjem

Fremtidens elforbrug styres via en app

Fremtidens elnet bliver intelligent og kan styres med en app, så bilen kun lader op og vaskemaskinen kun vasker, når strømmen er grøn.

Den voksende elektrificering af samfundet kræver ændringer, så vores elforbrug kan fordeles bedre. En af metoderne bliver intelligent styring af hjemmets strømforbrug, mener Energinet, der bakkes op af Teknologisk Institut og Dansk Energi. Det kan betyde, at al hjemmets store elslugere – opvaskemaskine, elbil, vaskemaskine, etc. – kun får tilført strøm, når der er vind til møllerne eller sol til solcellerne.

Jesper Nørskov Rasmussen, som er pressechef hos Energinet, forudser, at vi i de kommende år vil se apps og elabonnementer, der kombinerer data om vind, vejr, priser og CO2-udledning med borgernes elforbrug, skriver finans.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Det kan betyde elbiler, der automatisk lader op, når strømmen er grøn eller billig, eller elektriske varmepumper, der tager bestik af, om en vindfront er på vej, og finder det bedste tidspunkt at køle eller varme huset op, siger Jesper Nørskov Rasmussen til finans.

Komfort-knap

Han bakkes op af Dansk Energi, der tilføjer, at der vil være mulighed for at omgå systemet og give elbilen strøm – selv om den er sort – hvis der er behov for det. 

– Der skal være en komfortknap, så hvis man vil have fuld sikkerhed for, at elbilen bliver ladet op uanset hvad, så kan man skrue på komfortknappen, siger Anders Stouge, viceadministrerende direktør i Dansk Energi.

Back to top button