×
Teknologi

Svenske Plantagon vil dyrke fremtidens mad i skyskrabere

Planeten Jorden er ved at løbe tør for plads – befolkningstilvæksten gør, at vi ikke længere har landbrugsareal nok til at brødføde de mange mennesker. Samtidig flytter flere og flere sammen i de store byer, hvilket gør at maden skal transporteres længere – hvilket igen belaster miljøet. Med andre ord har vi brug for løsninger, der udvider mængden af mad – og nedbringer transporten fra produktionssted til forbruger. Nu har svenske Plantagon måske fundet løsningen.

Skyskraber med fødevareproduktion

Ideen er faktisk ganske simpel; en enorm glasskyskraber der har 16 etager med økologiske grøntsager, kaldet The World Food Building. Bygningen, der vil være 60 meter høj, bliver blandt andet financieret igennem crowdfunding. Bygningen vil, ifølge planerne, blive opført i Lindkjöping i Sverige – og skal være den første af mange, hvis det står til Plantagon. Firmaet har en lidt anden tilgang til projektet end den gængse: “Folk er trætte af, at virksomheder har en kort tidshorisont og bare går efter hurtig profit. Det tror vi er slut nu. Med vores op imod 100.000 støtter rundt om i verden vil vi vise, at crowdfunding kan få jobbet gjort,” siger Hans Hassle, der er generalsekretær i Plantagon.

500 tons mad om året

The World Food Building vil være i stand til at producere omkring 500 ton økologiske grøntsager om året. Udover fødevareproduktionen vil skyskraberen også indeholde kontorlokaler – og meget af den overskydende energi fra madproduktionen vil blive overført til opvarmning og nedkøling af kontorlokalerne.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.