×
Gadgets

Google Home-højttalerne kommer til Danmark

Google lancerer Google Home og Google Home Mini i Danmark om to uger.

Bedre sent end aldrig: Google lancerer nu to af sine Google Assistant-højttalere i Danmark, nemlig Google Home og Google Home Mini. Det kommer en lille måned efter at Google lancerede sin digitale assistent på dansk. De to stemmestyrede smart-højtalere, som forstår og svarer på dansk, vil være tilgængelige i Googles egen webshop og hos Elgiganten fra den 24. oktober med mulighed for at forudbestille allerede fra senere i dag, skriver Google.

Med Googles højttalere behøver man ikke nogen mobil eller computer for at bruge Google Assistant. Søg på nettet, tjek kalenderen, få trafikinformation og rutevejledning, tænd og sluk lyset, sæt påmindelser og afspil musik ved hjælp af stemmen. Højttalerne giver samtidig stemmekontrol over hjemmets ‘smart home’-enheder, som eksempelvis Philips Hue, Nest sikkerhedskameraer og videodørklokker samt IKEA Trådfri.

– Danskerne tager normalt positivt imod ny teknologi, der kan gøre hverdagen lidt nemmere og spare os tid. Og det er netop, hvad højttalerne kan. Vi håber, at mange danskere vil tage den til sig som en integreret del af deres hjem – hvad enten det er til at afspille musik, søge information, styre lyset og andre smart-home enheder eller noget helt andet. Det kan forhåbentlig frigøre noget tid, som vi i stedet kan bruge med hinanden, siger Googles kommunikationschef i Danmark, Jesper Vangkilde.

Ved hjælp af en teknologi kaldet Voice Match kan Google Home skelne mellem forskellige stemmer, hvilket gør det muligt for flere personer at bruge den samme Google Home-enhed og få svar, der er personlige for dem.

Google Home koster 1.149 kroner, mens Google Home Mini koster 449 kroner. Det er muligt at forudbestille højtalerne online via Elgiganten og Google Store fra kl. 18.00 i dag.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.