×
Elbiler

Her er bilen du kan køre til og fra arbejde kun ved hjælp af solenergi: Sion

Med den sommer, vi har for tiden er solceller måske ikke det, man lige tænker på først. Ikke desto mindre har vi i Danmark faktisk en hel del soltimer, og hvis du vil køre på den billigst mulige måde (og ikke har penge til at investere i en Tesla med dens gratis eller meget billige opladning) så er her måske en bil til dig: Den nye Sono Motors Sion.

Beklædt med solpaneler

Den nye bil er beklædt med solpaneler og vil kunne køre op til ca. 30 km. efter en opladning via solcellerne i fire til seks timer. Hvis solen skinner vil man altså i teorien kunne køre frem og tilbage til et job, der ligger op til 30 km. væk. Man kan naturligvis også oplade bilen konventionelt, og den vil kunne køre omkring 180 km. på en opladning.

Mere nyt om elektriske biler? Giv os et like på Facebook og få nyheder direkte i dit feed!

Alt på en enkelt skærm

Inde i bilen er Sion udstyret med en stor skærm, hvorfra man kan styre stort set alt i bilen. Den viser alt fra hastighed til batterikapacitet og underholdning. Skulle du have brug for at bruge bilen som et eksternt batteri hvis du eksempelvis er på campingtur, kan bilen også bruges sådan – og med solpanelerne vil du kunne bruge bilen til at lade andre ting stort set uendeligt.

Bilen har plads til 5 passagerer, og der er seks airbags til at passe på dem.

Rimelig pris

Prisen på Sion bliver ca. 16.000€ – eller lige omkring 118.000 kr. før danske afgifter. Dermed bliver bilen en af de allerbilligste muligheder for at blive transporteret via elektricitet. Sammen med bilen lancerer Sono Motors billige reservedele og en manual til reparationer så værksteder vil kunne fikse Sion hvis den skulle gå i stykker.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.