ElbilerTophistorie

Her er de danske priser på Tesla Model Y

Tesla er klar med både forudbestillinger i danske priser på Tesla Model Y. Den kommer til september, men den er ikke just billig ...

Så er de danske priser på Tesla Model Y klar. Der er åbnet for forudbestillinger for danskerne og bilen loves leveret allerede til september. Billig er den til gengæld ikke. Long Range-udgaven koster godt nok “kun” lige undrer en halv million med standard udstyret, og så kan du selvfølgelig bygge på med eksempelvis andre farver, større fælge og eventuelt bedre og mere avancerede Autopiloter – og hvis du gør det, kan prisen ryge op over 600.000 kr.

Performance-varianten har en startpris på 591.412 kroner. Hertil kommer eventuelt mellem 9.500 og 17.500 for lak hvis du vil have andre farver end standardfarven hvid, samt 29.200 kroner for Enhanced Autopilot – Autopilot i standardversionen medfølger i prisen. Vil du have den med træk må du spytte yderligere i kassen. Prisen er ikke oplyst, da trækket kan monteres efter køb. Performance kan i øvrigt først leveres i starten af næste år, oplyses det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Egentlig var det meningen af Model Y skulle bygges i den nye Tesla-fabrik i Berlin, men den er blevet (yderligere) forsinket. Derfor er de eksemplarer, der kan leveres til september, bygget i Kina.

Bemærk i øvrigt, at Model Y må have 1.600 kilo på krogen. Det er mere end de 1.500 vi havde forventet, men mindre end Model X, der må trække op til 2.250 kilo. Til gengæld kan krogen altså eftermonteres på Model Y.

Herunder en oversigt over de danske priser på Tesla Model Y. Bilen kan bestilles nu på Teslas hjemmeside.

VariantRækkevidde0-100 km/tStartpris
Long Range505 km5,1 sek.499.412 kr.
Performance480 km3,7 sek.591.412 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.